Un semestre molt mogut als Punt TIC municipals!

Aquest semestre, entre els mesos de gener i juliol del 2016 els dinamitzadors digitals del Punt TIC Palau Falguera i el Punt TIC Palau Falguera no han deixat de treballar amb les piles ben carregades i han impartit una àmplia varietat de cursos relacionats am tecnologies i eines digitals!

Aquest semestre hem batut xifres rècord! Un total de 552 usuaris han passat per les nostres instal·lacions durant aquests mesos per aprofundir i aprendre nous coneixements. S’han impartit un total de 290 hores de formació repartides en 29 cursos de diverses temàtiques, adreçats a la ciutadania i d’altres també s’han ofert als centres educatius de la nostra ciutat.

Vegem alguns exemples…

Descobreix el PC i Internet : Aquest curs s’adreça als usuaris que volen tenir un primer contacte amb les noves tecnologies, Es comença per una introducció al PC (ratolí, teclat, carpetes i processador de textos), seguidament una iniciació a Internet (navegació a pàgines web i correu electrònic) .

Blogga’t: En aquests cursos els usuaris aprenen a crear el seu propi blog d’una forma senzilla i divertida en 8 sessions.

SAP: SAP és una eina indispensable al món laboral, en aquest curs els usuaris veuen els diferents mòduls que conformen el software SAP, una eina que permet a les empreses administrar els seus recursos.

Access i Access avançat: Access és una eina fàcil que permet crear aplicacions de bases de dades, els usuaris aprenen a utilitzar aquesta eina que els ajudarà a dirigir el seu negoci d’una millor manera.

Univers apps: En aquest curs els usuaris aprenen de primera mà com configurar el seu smartphone, s’inicien en l’ús d’aplicacions (Whatsapp, Line, Skype) i altres eines de comunicació.

Marketing digital: Optimització 3.0 del teu negoci o marca personal. Com diu el refranyer, “renovar-se o morir”, en aquests cursos s’aprenen els fonaments del marketing digital, a més a més de diferents tècniques i aplicacions que ens permeten augmentar el nostre volum de clients.

No t’enfosis a la xarxa: Un curs en el qual els usuaris aprenen aa utilitzar Youtube de la millor manera possible, veure vídeos, crear una llista de reproducció, crear un canal, pujar vídeos… També es parla i s’analitzen les xarxes socials, centrant-nos en el Facebook, una de les més utilitzades. Es tracten temes com compartir publicacions, pujar fotos, posar comentaris i una infinitat de coses més amb les quals els usuaris poden treure-li profit als seus perfils.

SEO i SEM: posiciona la teva identidad digital en els motors de cerca. Es tracta d’eines que tenen l’objectiu de promoure el teu lloc web mitjançant l’augment de la seva visibilitat als motors de cerca. Amb aquesta optimització, el que es pretén és obtenir una pàgina visible als navegadors i que els possibles clients, usuaris o seguidors d’aquesta pàgina la trobin amb facilitat.

Ofimàtica: els programes essencials del nostre PC. L’ofimàtica és un conjunt de tècniques, aplicacions i eines informàtiques que s’utilitzen per optimitzar, automatitzar i millorar tasques i procediments relacionats generalment, amb el treball d’oficina. En aquest curs s’explica de manera breu, però detallada, tot el “combo” d’eines disponibles en els nostres ordinadors com per exemple: el processador de textos, els fulls de càlcul, les eines de presentació, les bases de dades…

Sessions informatives per l’ACTIC: En aquestes sessions es pretén assessorar en tot allò relacionat amb l’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació que ens ofereix la Generalitat de Catalunya. S’expliquen nivells, taxes, centres i horaris per fer la prova, continguts, els procés d’inscripció, el funcionament de l’examen, etc.1656831

Trucs de Google i seguretat a Internet: com utilitzar motors de recerca i trucs que ens ajudin a trobar més fàcilment la informació desitjada, també la importància de les paraules clau, conversions i com buscar imatges, entre altres temes. De cara al tema de la seguretat, parlem del phishing i altres delictes a la xarxa, antivirus, malware i programari maliciós per als nostres equips, correu electrònic, xarxes socials i temes de privacitat.

Aula Digital: Aquesta és una de les activitats educatives que es realitzen al Punt TIC per conscienciar als més petits de la importància de fer un ús segur de les xarxes socials i Internet, ja que són eines que utilitzen en el seu dia a dia. Amb aquestes sessions els infants i joves prenen consciència dels perills que pot comportar Internet i quines eines i recursos hi ha al seu abast per prevenir-los i solucionar-los.

Excel avançat: L’objectiu d’aquest curs és que els usuaris creïn una base de dades amb Excel i surtin del curs dominant l’eina, creant filtres avançats, validant dades, important/exportant dades d’altres fitxers, realitzar taules dinàmiques, gràfics, esquemes, etc.

Robòtica: L’objectiu d’aquests tallers adreçats a les escoles ha estat  introduir els joves en el món de la programació a través del programa Scratch, una eina interactiva de llenguatge de programació visual lliure que permet desenvolupar la creativitat dels més petits a través de la creació d’històries, animacions i jocs.

COLLAGE ROBO

Movie Maker: Captures imatges de les teves vacances i després no saps què fer amb elles? Amb Movie Maker pots fer una peça de vídeo original i creativa. En aquest curs expliquem el funcionament d’aquesta eina per poder crear les teves pròpies peces audiovisuals.

Com veieu, als Punt TIC seguim treballant dia rere dia per oferir-vos un ventall de formacions en matèria TIC adaptat a les teves necessitats, i això no és tot el que hem fet i arribarem a fer!

Si t’interessa realitzar algun d’aquests cursos o altres contemplats en les nostres programacions a partir del setembre, envia’ns un correu a telecentre@santfeliu.cat o truca’ns al telèfon 93 666 61 80 a partir del 5 de setembre. Si ho prefereixes, vine a fer-nos una visita, ens trobaràs al c/Falguera, 6 (al Punt TIC Palau Falguera).

Recordeu que mantindrem també la resta de serveis com l’accés lliure/aula d’estudi per tal que puguis fer ús dels nostres dispositius amb el suport d’un dinamitzador i tinguis un espai destinat als estudis, ja que la biblioteca està en obres d’ampliació. Els horaris seran els mateixos, tots els dimarts de 17:30 a 19 h, dimecres d’11 a 13 h, dijous de 18.30 a 20 h i tots els divendres d’11:15 a 14 h al Punt TIC Palau Falguera.

També, les tutories individualitzades, on un dinamitzador resoldrà els teus dubtes digitals concrets. Aquest servei és els dimecres de 16 a 18 h, però es necessita cita prèvia; per demanar cita hauràs de trucar-nos o bé enviar un correu electrònic explicant el teu dubte breument.

No t’ho pensis, informa’t i forma’t amb nosaltres!

Un pensament sobre “Un semestre molt mogut als Punt TIC municipals!

  1. Retroenllaç: Els Punts TIC tornen després de les vacances! | Sant Feliu Innova

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.