L’Ajuntament fa entrega dels certificats i ordinadors reciclats a les participants del Pla d’Inclusió Digital, un dels projectes emmarcats dins del Pacte de Ciutat

El passat dijous 21 d’octubre, a CO-Innova_LAB (Torre del Roser) va tenir lloc l’entrega dels certificats dels cursos que han realitzat fins ara les participants del projecte del Pla d’Inclusió Digital, així com d’un ordinador reciclat perquè puguin continuar desenvolupant tot l’après des de les seves llars.

L’Ajuntament, a través del programa Sant Feliu Innova i l’àmbit municipal de projectes transversals, va posar en marxa el Pla d’Inclusió Digital el passat mes de maig, una iniciativa de lluita contra l’escletxa digital contemplada dins del Pacte de Ciutat (Eix: Garantia dels Drets  Bàsics  i de Ciutadania) i alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), imprescindibles en el marc de la reconstrucció social i econòmica de la ciutat.

El Pla d’Inclusió Digital, a través de la formació i capacitació en competències i habilitats digitals, pretén ser una eina per combatre la bretxa digital i les desigualtats que genera, fomentant l’apoderament de la ciutadania. 

En la gestió d’aquest projecte, tant en la detecció com en la derivació de perfils amb necessitats d’alfabetització digitals, es treballa estretament amb diversos departaments i unitats de l’Ajuntament com Serveis Socials, el Programa Municipal de Persones amb Discapacitat, el Servei Local d’Ocupació i el SPAAI Mirabolà, entre d’altres. Es tracta d’una iniciativa d’empoderament digital especialment centrada en les persones amb major risc d’exclusió digital i en situació de vulnerabilitat, atenent a les diferents formes en les que s’articula la desigualtat: gènere, edat, educació, diversitat funcional, origen ètnic, etc.

L’execució d’aquest projecte de col·laboració público-privada l’està portant a terme l’agent d’economia social i solidària comarcal Solidança.

Fins a la data s’han realitzat 20 tallers amb més de 300 hores de formació i que han han pogut realitzar 103 ciutadanes. Una dada significativa és que el 90% de les persones participants són dones.

Les dades relatives al nivell d’estudis de les participants són aquestes:

  • 43,8% amb nivell d’estudis graduat escolar/primaris
  • 70,7% en situació d’atur
  • 60% son majors de 50 anys

En els tallers ja realitzats, les persones participants han après a utilitzar un ordinador de manera pràctica, a fer cerques diverses a Internet, utilitzar les eines per a fer videoconferències, l’ús i la gestió del correu electrònic, etc.

És per això, que per a completar el cercle de la formació, Solidança a través del projecte eReuse que permet allargar-ne la vida útil dels ordinadors, i amb el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu ha volgut fer entrega d’un ordinador reciclat perquè puguin continuar desenvolupant tot l’après des de les seves llars. 

L’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz, Oriol Bossa, primer tinent d’alcaldia conjuntament amb l’Aitor Rivera, regidor de Comerç i Turisme, Dret a l’Habitatge, Joventut i Innovació i Tecnologies; i Flavia Reina, presidenta de l’Àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials i regidora d’Activitats, Ciutadania de Procedències Diverses i Convivència i Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Feliu, van poder posar en valor aquest programa i conversar amb les participants per a escoltar les seves experiències.

Les formacions continuaran fins al mes de desembre, pel que si tens una necessitat digital o si vols formar-te o rebre assessorament tecnològic envia la teva sol·licitud al correu electrònic telecentresf@gmail.com o truca al 93 685 80 24 (horari d’atenció: 10 a 14 hores).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.