II Trobada oberta de robòtica creativa

El passat Divendres 22 de juny es va realitzar la segona trobada oberta de robòtica Creativa, organitzada per la Xarxa Punt Tic, el PES La Mina, el PES Martí Codolar, la Fundació Marianao, el TEB i Diwo.

Sense títol

Sant Feliu Innova i l’associació santfeliuenca CRIDEM Educa també van assistir a aquesta jornada intensiva amb dues dinamitzadores digitals, la Patri  i la Lidia, on es van treballar temes relacionats amb la robòtica i la programació. Durant la jornada vam aprofitar per compartir els nostres aprenentatges i inquietuds d’una manera dinàmica mitjançant el joc.

Aquests són alguns dels temes que es van tractar durant la jornada i que ben aviat podrem gaudir a la ciutat:

Coneix a Zowi

Zowi és un simpàtic robot educatiu creat per BQ Educa que té com a missió ensenyar als nens que la tecnologia pot ser transparent, propera i divertida. És un robot lliure tant en el seu disseny físic com amb la seva programació i la seva app està a disposició de qualsevol que vulgui modificar-ho. Per programar a Zowi es pot fer online o offline a través de bitbloq.bq.com.

Mitjançant la seva app a través d’una tablet o un smartphone amb sistema operatiu Android podràs configurar i jugar amb el teu Zowi amb la seva varietat de Jocs.

Durant la jornada vam conèixer a Zowi descobrint el munt de possibilitats que ofereix aquest petit robot educatiu, per finalitzar aquesta part de la jornada vam culminar amb la realització d’un partit de futbol amb tots els robots.

BeFunky Collage

És un recurs educatiu molt útil, ja que et permet treballar la tecnologia a l’aula i enllaçar-ho amb altres temes, com per exemple treballar les expressions i el treball col·laboratiu entre els nens.

Si vols un zowi per treballar a l’aula els pots comprar a través de la seva web.

Impressió 3D

 En aquesta part de la jornada ens vam submergir en el món de la impressió 3D i en el concepte Maker, amb la filosofia“fes-t’ho tu mateix!”.

També vam conèixer alguns programes que s’utilitzen per fer els dissenys 3D i així properament, imprimir-los amb la impressora 3D. Alguns programes lliures que tens al teu abast són: Sketchuptinkercad123D.

Seguidament vam veure la web thingiverse, una web on trobaràs un munt de dissenys que la gent posa a l’abast de tothom gratuïtament, pots descarregar-te el disseny que més t’agradi i fer la teva impressió.

Per finalitzar aquesta part de la jornada vam veure en directe, el funcionament d’una impressora 3D i aquest Pikachu és el resultat de la feina feta!

cof

Aprofitem per recordar que tots els dimecres de 17 a 20 h teniu al vostre abast el Club Maker a la Torre del Roser, un espai on podràs endinsar-te de manera pràctica en el món de la fabricació digital, la robòtica, la impressió en 3D, la programació, l’electrònica o els drons entre altres aspectes. Fes-te maker!

Robòtica amb Lego i Tinkerkid

En relació amb la robòtica, vam muntar el nostre propi robot amb lego mindstorm, per després realitzar la programació utilitzant diferents sensors, d’aquesta manera ens va permetre posar-lo en funcionament i veure les possibilitats que ofereixen aquests robots.

robot

A l’ultima part de la jornada vam conèixer tinkerKit, un projecte d’Arduino pensat per treballar l’electrònica sense riscos de cremar el material que fem servir. Cada mòdul de TinkerKit ja inclou les resistències necessàries per treballar amb una placa d’Arduino, permet començar a dissenyar entorns interactius ,projectes robòtics i domàtics sense necessitat d’utilitzar el soldador o la photoboard.

La jornada va comptar amb les seves sorpreses. El Lucas, un enginyer alemany de vacances, es va apropar a la trobada i ens va explicar els projectes amb els que podem treballar, com ara Project Tango o algun dels mil usos de la RaspberryPi.

Des de Sant Feliu Innova estem molt contents amb els resultats de la jornada, tots aquests recursos treballats  ens permeten tenir més coneixements en aquest àmbit i així poder seguir treballant en projectes relacionats amb la robòtica i la programació.

Ens veiem a la propera!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.