Kpacita, acostant la innovació i la tecnologia a les empreses

La setmana passada vem estar parlant amb la Marga Ojeda (@MargaOjeda), gerent de Kpacita, una empresa que es dedica a desenvolupar projectes relacionats amb el disseny web i les aplicacions a mida, analitzant les necessitats dels seus clients i aplicant dos components transversals com són la innovació i Internet per oferir les millors solucions a cada cas.

Orienten la innovació en 4 línies d’acció: al desenvolupament web; a l’entorn social aprofitant les tecnologies i Internet per participar-hi; buscant models innovadors per a les noves formes de gestió cultural i a la formació (entorns d’e-learning, continguts SCORM, ebooks, etc).

Actualment compten amb dues oficines, una situada a Sevilla i l’altre a Barcelona (concretament al Citilab). Tot i tenir aquestes dues oficines “físiques i tradicionals”, estan buscant la manera de trobar llocs on hi hagi una trobada informal amb la gent, que moltes vegades aporten més valor que tenir una oficina física. Un exemple són les trobades informals que organitzen al bar Cosmo Café anomenades Barcelona Social Media, que han esdevingut un centre de trobada de gent interessada en el networking.

Relacionades amb aquestes trobades informals, la Marga ens va estar explicant una iniciativa que han engegat recentment anomenada Kfé Innovación, en les quals no es pretenen donar o ensenyar a fer servir eines, no són trobades tècniques, són que són actitudinals, prenten “moure”. Per a fer-ho apliquen una fórmula que de moment està generant molt entusiasme entre els assistents:

Cafeteria com a punt de trobada + 10 assistents + 1 Expert =

Aquest expert però, no va amb la intenció de fer una ponència amb PowerPoint, sinó que serà el conductor d’un diàleg en el qual participen tots els assistents. De moment com a experts, han aconseguit reunir a un autèntic equip de cracks com l’Enric Senabre, Dolors Reig, Chris Pinchen i l’Ana F. Mora.

El format està pensat per a desenvolupar-se en 4 sessions, cada una d’elles conduïda per un d’aquests “facilitadors” i que tracten temes com: xarxes socials i coneixement, fidelització i promoció 2.0, innovació a les organitzacions, etc.

El nombre màxim d’assistents són 10 perquè creuen que és el número clau, amb més gent la gent deixa de parlar, amb menys el diàleg s’empobreix… i el que es busca és que la gent participi i entre ells trobin les solucions. El fet de trobar-se amb una cafeteria tampoc és casual, permet que la gent estigui més relaxada.

En aquesta primera edició la barreja de col·lectius dels quals provenien els assistents ha estat molt heterogènia, però estan pensant a començar a celebrar altres Kfés per temàtiques més sectrorials, enfocant l’aplicació de la innovació en diferents camps: del món editorial, sobre patrimoni, arquitectura, administracions públiques, etc.

També hi ha una figura molt important en aquestes trobades que és la del community manager: l’encarregat de traslladar al món virtual l’essència d’aquestes trobades i deixar constància de tot el que s’ha dit i fet, per això es pot seguir el desenvolupament d’aquestes trobades a través del seu canal de twitter (@kfeinnovacion) o del blog.

De moment aquesta iniciativa l’estan duent a terme a Sevilla, però la seva intenció és celebrar en breu algún Kfé a Barcelona o rodalies… estigueu atents!!

Més informació i fotografies: Kfé Innovación

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.