Alguns exemples d’ús d’eines 2.0 a Espanya

En un post anterior vem parlar de nous usos corporatius del Twitter per part d’Ajuntaments, Institucions o com a eina de màrqueting. Avui presentem algunes dades extretes d’informes sobre l’ús d’eines 2.0 a Espanya.

A nivell d’usuaris, l’informe anual sobre Sociedad en Red 2008 , que elabora l’ONTSI, mostra els següents resultats sobre Espanya:

  • És el 1r país d’Europa (i el segon del món per darrera de Brasil) en percentatge d’internautes que participen a les xarxes socials.
  • Més d’1,5 milions de persones tenen blog propi, i el nombre total de ciutadans internautres és de 24,3 milions.
  • També sóm capdavanters pel que fa a la firma electrònica: 12 milions de DNIs electrònics i 2 milions de certificats i firmes digitals.

Les dades que ens proporciona un altre estudi, en aquest cas relacionat amb els mitjans de comunicació anomenat Periodismo Digital Europeo 2009 , sobre com la digitalització dels mitjans ha canviat les pràctiques laborals dels periodistes (i que ha comptat amb la col·laboració de quasi 400 periodistes de tot Europa), ens mostren que:

  • El 76% dels mitjans espanyols inclouen blogs de periodistes a les seves edicions web i el 64% permeten als seus lectors publicar comentaris i opinions. La mitja europea de mitjans que inclouen blogs tan sols arriba al 48%.
  • Tot i aquesta posició capdavantera en l’ús de blogs, pel que fa al Twitter estem a la cua: tan sols el 12% dels periodistes consultats asseguren que ens els seus mitjans existeix algun canal de Twitter, per contra quasibé el 70% dels mitjans britànics en tenen.
  • Tot i que la penetració de les TIC als mitjans és molt elevada, el 67% reconeix que no ha rebut una formació específica per fer-ho, i afirmen que s’han hagut d’autoformar.

Font: Un blog en red, notícies publicades el 15/09/09 i 21/09/09

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.