Com millorar l’estat de les TIC a Catalunya

TIC.cat és un pla integral que neix amb l’objectiu de potenciar la competitivitat de les empreses TIC catalanes, millorant les seves possibilitats de creixement i de negoci.

El pla és una iniciativa conjunta de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques, i d’ACC1Ó CIDEM|COPCA, l’agència de suport a l’empresa adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa. El Pla s’estén del 2009 al 2012 i compta amb un pressupost per al 2009 de 42 M€.

El pla TIC.cat neix del convenciment que les tecnologies de la informació i la comunicació són un sector estratègic en el desenvolupament econòmic i social de Catalunya. D’aquesta manera, és cada cop més necessari disposar d’un sector TIC potent i capdavanter perquè contribueixi a la modernització i evolució dels sectors industrials clàssics i esdevingui un motor de creixement econòmic i de cohesió social i territorial.

Àmbits d’actuació
El pla TIC.cat es desenvolupa en sis àmbits d’actuació principals, que es tradueixen amb tota una sèrie de mesures concretes:

1. Informació i assessorament: divulgació de les actuacions incloses en el Pla i establiment d’un punt centralitzat de contacte amb les empreses del sector mitjançant el web del programa (www.tic.cat) i el servei de finestreta única d’atenció personalitzada per a les empreses del sector.

2. Intel·ligència competitiva: generació i gestió de coneixement per al sector que sorgeixi d’observatoris com el FOBSIC, Prospectiva Industrial o Mercats Exteriors. Així com el desenvolupament de nous espais virtuals de coneixement i treball en xarxa: l’Anella, Mapa TIC, etc.

3. Finançament: fonts de finançament disponibles, tant d’inversió en capital per a la creació i el desenvolupament de noves empreses, com mitjançant línies de préstecs per al creixement i l’execució de nous projectes a les empreses ja consolidades: programa Gènesis, Capital Concepte, línies de préstecs en condicions preferents o informació d’ajuts i finançament.

4. Promoció sectorial i internacionalització: iniciatives per a la promoció col·lectiva i suport a les empreses en el desenvolupament de nous mercats, especialment els internacionals.

5. Qualitat i gestió empresarial: actuacions per millorar els nivells de qualitat i productivitat de les empreses TIC, a la vegada que intenta enfortir les estructures empresarials des del plantejament estratègic i en els àmbits de gestió: pla de formació de professionals TIC, programa Enginycat, acord marc de serveis TIC.

6. R+D+I i e-infraestructures: suport als projectes de recerca, desenvolupament i innovació dins de les empreses TIC i per millorar les col·laboracions amb universitats i centres tecnològics. Promoció d’estructures clau per a la recerca i el desenvolupament tecnològic del sector: inforegió, programa Innoempresa, etc

Més informació a www.gencat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.