Futurbici, un model de negoci innovador

Fa poc ens vàrem reunir l’Ismael Tudó, creador de la innovadora proposta Futurbici (visites guiades amb bicicletes elèctriques), en Xavier Rivera de i-MARKETING i en Guillem Ferrer, assessor TIC per a empreses i comerços de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

L’objectiu era que en Xavier ens expliqués alguns trucs/consells per tal de millorar el posicionament de la web de Futurbici als cercadors, entre altres consells útils podem destacar els següents:

  • La importància de tenir enllaços d’altres webs per pujar el PageRank, aquesta és la valoració que fa Google sobre la importància que li dona a la teva web i que ho pots consultar si t’instal·les al teu navegador la barra “Google Toolbar”.
  • Posar tags i meta-descripcions a les notícies, modificar el títol de les pàgines, etc.
  • Fer comentaris a altres webs amb links cap a la teva.
  • I pel que fa a les vendes i pagaments des de la web, va comentar que hi havia diverses opcions: parlar amb el banc i fer una passarel·la de pagament, a través de Paypal, o instal·lar-se algun mòdul de i-commerce (aquesta última opció era la més complicada per a usuaris no avançats).

Projecte Futurbici – Rutes en bicicleta
Parlant pròpiament de la iniciativa de Futurbici, podem dir que s’ha creat en clau d’aprofitar les noves tecnologies, ja que com a visió estratègica de reducció de costos no tenen un botiga física. Per això el contacte amb els clients es realitza a través de la xarxa i compten amb:

1.- Un blog des d’on informen de les diferents rutes guiades que ofereixen:

2.- Un altre blog des d’on pots comprar bicis elèctriques:

3.- Un grup al Facebook a on es publiquen les novetats, al principi ho va enviar només als seus amics, però amb una setmana ja hi havia més de 150 persones apuntades al grup. Les novetats s’envien a través del correu del facebook als contactes i mirant les estadístiques a la web, han pogut comprovar com els números de visites a la web augmenten moltíssim.


Tota aquesta presència a la xarxa l’està creant i mantenint l’Ismael… sent un usuari bàsic a nivell informàtic! Això vol dir que tothom (amb una mica de ganes i temps) també ho pot fer.


I com són aquestes sortides?
Per fer les sortides compten amb una furgoneta, un remolc i 15 bicicletes elèctriques d’última generació, que permeten afrontar grans desnivells sense gaire esforç, són excursions que pot fer tothom.

Les sortides són guiades (per l’Ismael), normalment per la serra de Collserola, i els clients porten tots una motxilla amb avituallament i un intercomunicador que, posat a l’orella, els permet estar connectats amb el guia, que els va explicant la ruta que van realitzant, així com també consells tècnics d’utilització de les bicis. Ja fa un més que estan en actiu i ja han fet un parell de sortides amb clients.

Amb l’Ismael segur que no us perdeu!

Recordeu que l’assessor TIC és un servei municipal que l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat posa a l’abast de tot el teixit productiu de la ciutat (comerços, pimes, emprenedors…) per ajudar a les empreses a aplicar Internet i les TIC al seu negoci. Podeu contactar amb l’assessor a l’espai-bústia de consulta de l’export respon per fer qualsevol consulta en matèria d’innovació, Internet i les TIC a la vostra empresa.

Volem ser els vostres facilitadors TIC.

3 pensaments sobre “Futurbici, un model de negoci innovador

  1. Moltes gràcies per les felicitacions! Això ens anima a seguir per aquest camí.

    El nostre objectiu és precisament crear xarxa, participació, difondre coneixement, assessorar… en definitiva, millorar l'ús que es fa de les TIC a tots nivells i per tots els agents.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.