Què fem a l’assessoria a mida per crear un bloc corporatiu?

Fa poc us vam explicar que s’iniciaven les accions d’assessorament i formació a mida en blocs empresarials per pimes i micropimes. I què fem en aquestes accions?

Com que sabem com van d’atrafegades les petites empreses, pactem una cita allà on la persona interessada vulgui, i comencem les sessions. Aquests són alguns dels aspectes que tractem:

 • “No només de blocs viu l’ésser humà”: Abans de crear el bloc, ens hem d’assegurar de tenir les eines que ens caldran més endavant, com per exemple un bon corrector ortogràfic: normalment recomanem el navegador Firefox amb el complement de correcció en català.
 • A continuació, procedim a donar d’alta el bloc. En aquesta fase és on s’ha d’escollir l’adreça (URL) i la plantilla de disseny, que més tard podrem modificar.
 • Actualització: L’editor de text d’un bloc no té gaire misteri. Tot i així, donem instruccions en quant a freqüència d’actualització, inclusió d’hipervincles, fotografies, càrrega directa de vídeos dins un escrit, etc.
 • Configuració: Hem d’escollir els detalls de publicació, fixar una política de comentaris, en cas que el bloc sigui multi-usuari hem de donar els permisos corresponents, etc.
 • Barra lateral: Quins elements fixes ens caldran a la barra lateral ? Un traductor? Un mapa, potser?
 • Canal 2.0: Perquè conformar-nos amb un bloc, si podem tenir tot un canal 2.0? Aquí és on analitzem les necessitats de l’usuari, i li preguntem què necessita: Mostrar fotografies del seu negoci, o d’algun procés? Vídeos? Presentacions de diapositives? O potser vol penjar els seus catàlegs en .pdf perquè els clients els puguin descarregar amb un clic? Llavors ajudem l’usuari a crear comptes en serveis en línia, i visualitzar aquests serveis dins el seu bloc. Així aconseguim un bloc que multiplica exponencialment les seves possibilitats.

Una de les empreses que ha passat pel servei de tutorització és MecaTub. En Joan Miquel ha entès perfectament el concepte de web 2.0, i també ha descobert que la gran quantitat de material gràfic (fotos, vídeos…) disponible a la Xarxa sobre el seu sector fa imprescindible deixar una “empremta audiovisual” a Internet. El seu bloc encara està en proves, però us deixem una captura de com ha quedat la plantilla:


Com ja sabreu, un dels avantatges de les eines que mostrem en aquest tipus d’accions és que el seu ús és gratuït, amb el què no afegim més costos al dia a dia de l’empresa. Tot i així, la majoria d’aquestes eines també disposen de serveis premium, amb més utilitats, assistència, més espai d’emmagatzematge… D’aquest model de negoci se’n diu freemium, i és molt popular dins la web 2.0.

2 pensaments sobre “Què fem a l’assessoria a mida per crear un bloc corporatiu?

 1. Gràcies a tu pel comentari, Joan-Mi, i felicitats per la decisió d'haver fet el pas i crear un bloc.

  Tot i que de vegades no és fàcil afegir actualitzacions de manera periòdica, ja veuràs com poc a poc es converteix en una “necessitat”. Pensa que un comentari d'un client content al bloc de Mecatub és possiblement la millor publicitat que una empresa podria desitjar.

  Molta sort!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.