Necessitats i tendències en l’adopció de les TIC a PIMEs catalanes

Elaborat en col·laboració amb Penteo, l’estudi de necessitats i tendències en l’adopció de les TIC a PIMEs catalanes de la mostra PIMESTIC, s’emmarca dins de l’esforç de la FOBSIC i de PIMESTIC.cat per obtenir un coneixement profund i detallat de l’estratègia TIC de les empreses que composen la mostra de la investigació, així com el nivell d’adopció de tecnologies crítiques i de major valor afegit dins d’aquest segment d’empreses.

Els resultats d’aquest treball permeten conèixer en profunditat l’aprofitament que les PIMEs de la mostra han fet del pla PIMESTIC.cat, i l’efectivitat de les actuacions realitzades entre les empreses participants.

Una de les principals conclusions de l’estudi és que les pimes troben nombroses dificultats per desenvolupar projectes tecnològics, en bona mesura vinculats als costos que representen. L’esforç TIC que està realitzant la PIME del territori és molt elevat, i el pressupost en tecnologies suposa una part important de la seva facturació. La major part es destina a concepte d’inversió, però es tracta en bona mesura de partides que no aporten un alt valor afegit, com poden ser la compra d’equips o llicències d’ofimàtica.

Font: Fobsic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.