Esdeveniment d’Emprenedors – Firts Tuesday

Rodolfo CarpintierEl dimarts 7 de setembre vam estar presents en un dels esdeveniments per a emprenedors i inversors de noves tecnologies i Internet més significatius de Catalunya, el Firts Tuesday.

Vam tenir l’oportunitat de conèixer a Rodolfo Carpintier i escoltar les respostes i opinions sobre la situació actual del comerç electrònic a Espanya.

Algunes de les preguntes a les quals va respondre Rodolfo Carpintier no estaven del tot relacionades amb el comerç electrònic, i si més amb els seus negocis, inversions i incubadora d’empreses; no obstant això, vam poder saber l’opinió de primera mà d’un expert pioner en el sector, sobre com veu el comerç electrònic avui, en el futur i quins són els avantatges competitius que hem de buscar a l’hora de llançar-nos a la xarxa.

Alguns dels temes comentats, mitjançant les seves respostes van ser:

Competència del comerç electrònic
Per competir al mercat de comerç electrònic amb productes físics, ha de reinventar-se la manera de vendre i fer comerç electrònic, ja que és molt complicat intentar competir amb botiges online tan consolidades com El Corte Inglés, que a nivell de producte, preu, logística, etc, són molt potents. Ha convidat a la gent al fet que busqui noves fórmules per oferir els seus productes mitjançant el comerç electrònic, intentant reinventar-se.

Comerç electrònic de serveis i productes digitals
El mercat de comerç electrònic de serveis o productes digitals a Espanya encara està molt verd, i falta molt per arribar a veure una empresa capdavantera en facturació per aquests conceptes. No obstant això, va recalcar la importància i creixement que tenen aquest tipus de negocis, i el llarg camí que encara queda per recórrer. També sobre el canvi de paradigma, una tenda de comerç electrònic no necessàriament ha de ser de productes físics, és més, va comentar un parell de casos d’empreses que venen productes virtuals amb uns altíssims nivells de facturació.

Suport logístic per a grans comptes
Va comentar també que a Espanya actualment hi ha poques empreses preparades per prestar serveis logístics eficients i rendibles que suportin les vendes per comerç electrònic, fent èmfasi que no s’ha desenvolupat simplement perquè no hi ha botiges online que tinguin importants volums de vendes (superiors a l’1.5M€/mes); però que a mesura que el mercat vagi evolucionant, està segur que aquestes empreses s’adaptaran, i oferiran millors serveis de logística enfocats al comerç electrònic. També es va parlar sobre la deficiència del sistema de correus en comparació del Correus Francès i Alemany, que tenen tot un sistema desenvolupat i eficient que facilita i agilita el comerç electrònic, punt important que afavoriria al petit comerç.

Formes de pagament online
Es va parlar també sobre les formes de pagament, i el perquè empreses de cobraments, no faciliten del tot el procés del comerç electrònic (amb preus i sistemes), fent que el sistema de pagament PayPal, encara sent més car que els altres, prengui més força en els llocs de comerç electrònic. Bàsicament per la seva facilitat d’administració, gestió i posada en marxa.

El B2B per als emprenedors
Va respondre també sobre el negoci B2B (Empresa-Empresa), i el poc èxit que veu per a projectes d’emprenedors en aquest sector, ja que afirma aquest tipus de projectes ja estan acaparats per les grans multinacionals del programari i resulta complicat entrar a competir amb elles, recomana no emprendre amb aquest objectiu. També va parlar sobre com un gran percentatge dels emprenedors de Silycon Baley ara prefereixen desenvolupar productes orientats a les grans empreses (productes que les grans tecnològiques no tinguin), perquè finalment aquestes comprin la seva idea o negoci; però no amb mires de competir amb les grans multinacionals del programari.

Més informació sobre el Firts Tuesday
Esdeveniment per a emprenedors i inversors, que va sorgir en 1998 a Londres, i que a Espanya de la mà de Carlos Blanco i Amaia Helguera va arribar en 1999. El Firts Tuesday (Primer Dimarts) se celebra en un bar de la ciutat, el primer dimarts de cada mes, on hi ha un convidat especial que explica el seu cas d’èxit, i un grup d’empreses són les patrocinadores de l’esdeveniment. Hi ha dos tipus de perfils que solen acudir a aquest esdeveniment: Inversors i Emprenedors, on cadascun va identificat amb un adhesiu verd/emprenedor o vermella/inversor que facilita el contacte entre tots dos.

L’objectiu del Firts Tuesday és connectar aquests dos professionals a tal d’aconseguir sinergies, aliances estratègiques o socis de negocis.

Un lloc adequat per a tots els emprenedors, on és possible trobar socis inversors (Business Angels) que recolzin la teva idea de negoci, o si bé ets un inversor, podràs trobar excel·lents idees de negoci i emprenedors disposats a dur-les a terme.

www.firtstuesday.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.