Pàgines personals vs pàgines d’empresa a Facebook

Facebook, la xarxa social amb major nombre d’usuaris del món, és avui dia un dels aparadors virtuals per excel·lència, no solament pel nombre de persones que accedeixen diàriament, sinó també per la seva capacitat de relacionar-se amb els altres, fidelitzar els usuaris/clients i la difusió que s’aconsegueix a través de la xarxa.

Davant el devessall de perfils no personals, l’equip de Facebook va facilitar la creació d’uns perfils específics per a empreses donant característiques especials enfocades més al concepte d’empresa/marca i facilitant la seva difusió.

No obstant això, és molt habitual trobar que per desconeixement, o interès, encara se segueixen creant perfils personals per a promoure empreses o marques; per això a continuació donem una sèrie d’indicacions que ajudaran a mantenir una pàgina d’empresa a Facebook i pautes per a una correcta administració.

Publicació de continguts (textos, enllaços, vídeos, imatges, altres)
La periodicitat en la publicació de contingut, així com en la diversitat multimèdia que s’ofereixin, farà que la pàgina de Facebook estigui viva, actualitzada i sigui atractiva. S’ha d’intentar que tots els continguts publicats tinguin una relació amb l’empresa, serveis o productes que s’ofereixen , i desmarcar-se d’altres temàtiques que puguin confondre als visitants.

Respostes a preguntes, crítiques i comentaris
Les xarxes socials tenen com a principal component la interacció entre els usuaris, és per això que s’ha d’estar preparat per a rebre i moderar preguntes, comentaris, i fins i tot crítiques. La millor manera és assumir i prendre de bona manera totes les anotacions fetes pels clients/usuaris i intentar donar-los una resposta com més aviat millor. Si és un tema que afecta a qualsevol client/usuari, pot respondre’s directament des de la pregunta pública, però si bé és un tema que solament afecta a aquesta persona, l’idoni és enviar-li un missatge privat contestant a la seva pregunta o assumint la seva crítica o reclamació.

Captació de Fans/Seguidors
Aquest és un procés continu que ha de realitzar-se per a ampliar cada dia la xarxa de seguidors a Facebook. Per a aconseguir més seguidors de la nostra pàgina de Facebook es poden realitzar algunes accions tals com:

– Convidar als amics del perfil personal a seguir la pàgina de Facebook
– Crear i incloure una insígnia de Facebook en la nostra pàgina web, bloc i altres llocs d’Internet de la nostra propietat.
– Incloure en les accions de email màrqueting l’accés a la pàgina de Facebook
– Convidar a unir-se a la pàgina de Facebook, a totes aquelles persones que contactin amb el comerç/empresa, ja sigui a nivell telefònic, presencial o online.
– Contractar anuncis de pagament per clic o pagament per fan en Facebook

Botiga online
En un post anterior parlem sobre dues aplicacions que permeten incrustar una botiga de venda online dintre de la nostra pàgina o perfil de Facebook.

Coneixes la pàgina de Sant Feliu Innova a Facebook ?
Fes-te seguidor i accedeix a les últimes notícies d’actualitat TIC a Sant Feliu de Llobregat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.