Resum de la 1º Jornada de Cooperació empresarial de Sant Feliu

El passat dia 10 de Febrer de 2010, va tenir lloc al Palau Falguera (mapa) la 1º Jornada de Cooperació Empresarial, on es van reunir prop de 170 assistents disposats a establir contactes els uns amb els altres per millorar el seu negoci. D’aquests assistents, 41 eren professionals d’empreses de Sant Feliu i la resta provenien de Barcelona, Baix Llobregat i el Vallès, entre d’altres.

Per donar el tret de sortida a aquest jornada, en Juanjo Villalobos, gerent de Summa Systems, va realitzar una xerrada titulada Networking empresarial efectiu, on va fer un repàs a la situació econòmica actual i va donar a conèixer les principals avantatges de la cooperació empresarial.

Va establir una interessant diferència entre la cooperació i la col·laboració:

 • Col·laboració: és una suma d’individus que s’uneixen per una finalitat concreta, és un treball de grup.
 • Cooperació: és una actitud que busca la interacció per generar un nou producte, servei, etc. És un treball d’equip.

Una frase que resumeix la diferència:

Amb la col·laboració es suma, amb la cooperació es multiplica.

Després de la xerrada, hora de fer un cafè i començar a establir els primers contactes: tothom portava un número identificatiu en una targeta i una llista amb 10 contactes preseleccionats (realitzats amb un programa informàtic que et buscava cites en funció de les teves necessitats/objectius). Així com una llista amb tots els assistents on s’especificava el seu número, el nom, l’empresa i una breu descripció del seu negoci.

Pots veure més fotos al facebook

L’objectiu d’aquestes entrevistes curtes era que els participants puguessin trobar nous clients, proveïdors, socis o, fins i tot, generar noves oportunitats de negoci o accedir a plataformes empresarials o a institucions.

El resultat va ser molt positiu: la gent va interaccionar molt. Una mostra/resum dels contactes que vem fer des de Sant Feliu Innova:

 • Fire Lion: vem poder parlar amb Eva Gordo, representant d’aquesta empresa de Sant Vicenç dels Horts, que ofereix solucions administratives per a les pimes i emprenedors: permeten externalitzar serveis, com els fiscals o la contabilitat i tot el procés es realitza online (els clients tenen accés a una Intranet). Un element innovador d’aquesta empresa és que tots els treballadors (uns 20) treballen des de casa.

  • AHEAD Community: en Pere Secot, és un dels professionals de diferents àmbits (comercials, tecnològics,financers, etc..) que s’han unit sota aquesta marca per tal d’oferir un ampli ventall de solucions d’acompanyament i orientació empresarial a aquelles empreses que per la seva dimensió no disposen de professionals experts que els puguin orientar i assessorar en determinats temes (buscar proveïdors, solucions tecnològiques, gestió de nòmines, tràmits administratius, etc). Tot aquest procés es fa online, els experts també estan teletreballant (neix a Reus, però ofereixen un servei que no té una limitació geogràfica).
   • Sinapsi: amb en Jero Ferruz, cap de projectes d’aquesta empresa de Sabadell,  hem estat comentant Viaweb, el seu sistema d’implementació de projectes web auto-administrables enfocat a les pimes,configurat per mòdul en funció de les necessitats: presència web, tenda electrònica, intranet, vinculació amb CRM, fòrums, etc.
    • i2T (Consultoria i solucions tecnològiques): en Jordi Navarro, el gerent d’aquesta empresa ubicada a Manresa, ens va explicar el funcionament d’un software ERP dissenyat especialment per pimes, hi ha dues versions EKON i Ready (en funció del tamany de l’empresa). Aquest software el distribueixen en exclusiva per CCSAgresso. També ofereixen serveis de consultoria en la compra de hardware, seguretat informàtica, assessorament jurídic, etc.
     • Gabinet Uribe: la Marta Carrillo i la Marta Herms, executiva de comptes i consultora respectivament, d’aquest gabinet especialitzat en comunicació, ubicat a Sant Cugat del Vallès, han explicat com a partir de la valoració de les necessitats del client i un anàlisi de la situació, proposen els continguts estratègics a comunicar i la manera de fer-ho. També realitzen cursos de formació per empreses i institucions sobre la importància de la comunicació.
      • Fusion Pages: l’Oscar Fornas, representant d’aquesta empresa de Mataró, ens va explicar com realitzen l’assessorament a pimes i autònoms, per tal de millorar la seva presència la xarxa: primer coneixen l’univers de l’empresa i després donen indicacions i eines útils per projectar-se a la xarxa, sempre des d’un punt de vista del màrqueting. També ofereixen formació i cursos dirigits a empresaris.
       • Leitat: la Glòria Serrano, membre d’aquest Centre Tecnològic ubicat a Terrassa, ens explicava el funcionament d’aquesta entitat dedicada al foment de la transferència i desenvolupament tecnològic, amb la voluntat de crear un valor perdurable a les empreses; investiguen en col·laboració amb les empreses i entitats per tal d’afegir valor tecnològic als productes o processos industrials, centrant el seu paper en la Investigació, Desenvolupament i Innovació (I+D+i). Fan investigació en molts camps: tèxtil, nàutic, químic, etc.
        • Aliger – Ecolider: en Toni ens va explicar com aquesta empresa d’Igualada, dedicada al reciclatge de cartutxos d’impressió, ofereix un servei de gestió integral dels consumibles d’impressió: subministrament, posterior recollida i reciclatge final dels cartutxos.

         Com veieu no vem poder parlar amb tothom… però tenim les seves dades.

         Aquesta és la nostra impressió, però volem conèixer la vostra! Si sou una empresa que veu participar, i especialment si sou de Sant Feliu, envieu-nos els vostres comentaris, valoracions o contactes de la jornada. 

         Un cop finalitzada la jornada, des del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament es farà un seguiment dels contactes establerts i s’organitzaran els mesos de març i maig de 2010 dos tallers amb caràcter formatiu i pràctic adreçats exclusivament als empresaris de Sant Feliu. En aquests tallers es donarà suport als professionals del municipi per tal d’aconseguir que els contactes establerts es facin efectius.

         2 pensaments sobre “Resum de la 1º Jornada de Cooperació empresarial de Sant Feliu

         Deixa un comentari

         Fill in your details below or click an icon to log in:

         WordPress.com Logo

         Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

         Facebook photo

         Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

         S'està connectant a %s

         Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.