Google Sites: si necessites una intranet per la teva empresa, has de llegir això

Una intranet és un espai privat, accessible mitjançant el web, on un grup de treball pot compartir informació i recursos. El servei Sites de Google ens permet construir un lloc web públic o privat, totalment editable per tothom a qui donem permís, i a cost 0.


Si volem integrar tota una bateria d’eines junt amb la nostra intranet feta amb Google Sites (com per exemple Gmail, Gdocs, Gtalk i Gcalendar), el primer que hem de fer és crear un compte de Google Apps.


El primer que us demanarà és el domini de la vostra empresa (Ex.: lamevaempresa.com), per integrar-lo en aquests serveis. En cas que la vostra empresa no disposi d’un domini propi, des d’aquesta mateixa pàgina podeu comprar-ne un per 10 dòlars l’any.

I com puc començar a dissenyar la meva intranet?


Hem d’accedir al web de Google Sites, identificar-nos amb el nostre compte Google, si és que no ho hem fet ja, i fer clic a “Crea un lloc nou”. A continuació haurem d’omplir un formulari on podrem escollir:

 • el nom de la nostra intranet
 • la URL (adreça d’internet) des d’on volem accedir
 • si serà un web públic o privat (intranet)
 • el disseny del lloc web


Un cop omplert el formulari, fem clic a “Creeu un lloc”, i la vostra intranet ja està creada!

El primer que farem és convidar la resta d’usuaris de la intranet per què puguin compartir i editar la informació que vulguem. Per fer això hem d’anar a “Configuració del lloc” i escollir la opció “Comparteix aquest lloc”. Un cop fet això, escriurem les adreces de correu electrònic de les persones que hi tindran accès, sigui com a propietaris (poden modificar opcions del web), col•laboradors (poden afegir i editar informació, però no poden tocar la configuració del web) o lectors (només poden llegir).Ja tenim el nostre equip de treball autoritzat per accedir a la intranet: i ara què? Doncs a omplir-la amb informació, és clar!)

Aquesta primera pàgina que es crea per defecte és l’anomenada pàgina d’inici o “home”, i serà la pàgina d’entrada a l’intranet. Per afegir informació o modificar-la (canviar textos o títols, només hem de fer clic a “Edita la pàgina”.


Les possibilitats d’aquesta eina són molt nombroses. A partir de la primera pàgina que hem creat (la pàgina d’inici o “home”) podem fer multitud de pàgines, amb diferents formats. Només heu de fer clic a “crea una pàgina nova”, i podreu escollir-ne la plantilla (text, repositori de fitxers, pàgina web, panell de control, etc.)


A partir d’aquí, vosaltres mateixos us podreu crear una estructura de pàgines amb diferents aspectes i utilitats: Calendaris compartits per reunions, activitats o reserves de material, llistes d’ítems, documents compartits on hom pot col·laborar, notícies, emmagatzematge i descàrrega de fitxers… Hi han moltes possibilitats!

Per suposat, Google Sites no només serveix per disposar d’una intranet gratuïta per la nostra petita empresa, també té usos educatius, es pot utilitzar com web públic, etc.

Si voleu aprofundir una mica en l’utilització de l’eina, podeu començar fent una ullada al següent manual:

Manual Google Sites http://d.scribd.com/ScribdViewer.swf?document_id=7644294&access_key=key-sq917xs5s9yfkg5i6ev&page=1&version=1&viewMode=

Via: prestigiaonline.com

2 pensaments sobre “Google Sites: si necessites una intranet per la teva empresa, has de llegir això

 1. @anònim:

  De moment no tenim constància de cap empresa que utilitzi aquest servei com a intranet, tot i que sospitem que en deuen ser moltes. Al ser una eina privada, és difícil que l’empresa faci públic l’anunci referent a que utilitza aquesta eina com a intranet. Tot i així, segons
  < HREF="http://www.google.es/search?hl=ca&q=intranet+google+sites&btnG=Cerca&meta=cr%3DcountryES" REL="nofollow">Google<>, l’ús d’aquesta eina està tenint una certa repercussió a la Xarxa.

  Gràcies pel teu interès.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.