Aula digital: Internet Segura a les escoles!

Aquest mes d’abril han finalitzat les sessions d’Aula Digital: Internet Segura de les fitxes educatives adreçades a les escoles pel Projecte Municipal Sant Feliu Innova per al curs 2015 – 2016. L’activitat ha comptat amb la participació de l’escola Mestral amb un total de 33 alumnes, i l’IES Martí Dot amb un total de 125 alumnes d’ESO.

DSCF1665

Amb aquestes sessions hem volgut conscienciar els joves i infants dels perills que pot comportar Internet; les potencialitats tots les coneixem, i dotar els usuaris amb eines i recursos que ens permetin fer una prevenció i trobar solucions adients. Així, s’han tractat temes com, els malware, els virus, els troians, els cucs, l’spyware i l’adware… Conceptes que gairebé tots els participants havien escoltat, però no coneixien el seu significat real ni com diferenciar-los. D’altra banda, hem volgut posar èmfasi en altres delictes cibernètics i amenaces molt esteses com poden ser l’spam o el phising.

DSCF2045

Respecte a les xarxes socials, els participants van aprendre que la privacitat és el més important i  es recomana configurar-la limitant així l’audiència de les nostres publicacions i les persones que poden contactar amb nosaltres directament i accedir a la nostra informació, imatges, etc. Amb Facebook com a fil conductor, vam poder abordar conceptes i conscienciar sobre temes com el ciberbullying, una realitat de la que tots coneixien algun cas proper i d’altres com el grooming  de manera que si es troben similituds en el seu ús habitual de les xarxes socials i Internet, puguin estar alerta i avisar el més aviat possible.

DSCF3497DSCF2057

Al final de cada sessió, tots els participants posaven a prova els seus coneixements adquirits jugant per grups un trivial online. El grup que primer aconseguia els cinc punts necessaris sobre la “Seguretat a Internet” s’emportava un diploma de guanyador com a record de la sessió.

DSCF2055 DSCF3493

Els dinamitzadors i responsables de la realització de l’activitat estem molt contents amb els resultats obtinguts i esperem que entre tots i totes, puguem continuar fent consciència dels drets i responsabilitats de la navegació!

Un pensament sobre “Aula digital: Internet Segura a les escoles!

  1. Retroenllaç: Lo que dicen nuestros Innovador@s Públicos | CLUB DE INNOVADOR@S PÚBLICOS #CIP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.