Arriba el “Safer Day Internet” al Punt TIC!

Ahir, dimarts 9 de febrer, es va celebrar el Dia Internacional de la Internet Segura i els dinamitzadors digitals del Punt TIC Palau Falguera, van aprofitar l’ocasió per organitzar una jornada oberta a la ciutadania, amb l’objectiu de conscienciar dels perills i riscos que ens podem trobar en la navegació i posar èmfasi en les mesures de protecció que cal conèixer per poder gaudir així dels grans avantatges que ens dóna Internet, que són molts.

cartel-flyer

L’activitat va tenir una durada de dues hores, dividint-se aquesta en diferents temàtiques de la seguretat a Internet. Al final de la xerrada es va fer un joc de preguntes tipus test amb les quals els assistents van posar a prova el què vam aprendre.

La primera part de l’activitat, va servir per conèixer els diferents tipus de programes maliciosos, també anomenats malware, amb noms tan estranys com per exemple adware; les diferents vies d’entrada que tenen aquests als nostres dispositius i les estafes que existeixen com el phishing.

DSCF2912

DSCF2909

Una vegada coneguts els diferents tipus de malware i les seves conseqüències, vam veure com protegir-se d’ells, consells per navegar, les diferents eines que ens donen gratuïtament com el firewall o tallafocs, antivirus gratuïts, les actualitzacions del sistema operatiu, etc.

DSCF2916

La segona meitat, va estar orientada a les xarxes socials, els perills que et pots trobar en elles i la importància de tenir ben configurada la privacitat. També es va parlar del concepte de cyberbullying, de la suplantació d’identitat i de la cura que cal tenir sobretot, amb els menors i adolescents i amb tots els continguts que pugem a Internet, ja que tot queda guardat en els servidors encara que pensem que s’esborra.

DSCF2920

Finalment, ens alegra molt saber que els usuaris participen en aquest tipus d’iniciatives, tan enriquidores i que ens afecten a tots, sobre el gran univers que és Internet.

Moltes gràcies a tots/es i recordeu que Internet és una eina molt potent i el truc està en fer-la servir amb seny.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.