Nova edició de l’activitat “Aula digital” a les escoles!

El passat dia 4 de desembre, al Punt Tic Palau Falguera, els alumnes de l’IES Martí Dot van participar de l’activitat “Aula digital” que un any més s’ofereix a les escoles en el marc de les fitxes educatives per al curs 2015-2016 i que impulsa el projecte municipal Sant Feliu Innova.

P1020779

La sessió tenia una durada d’una hora i mitja i constava de dues parts principals, una respecte als perills i els riscos que comporta Internet i la xarxa i l’altra, on s’explicaven recomanacions per evitar aquests riscos.

Pel que fa als riscos, vam destacar el malware on trobem els virus, cucs, troians, spyware i adware; el grooming, que alguns joves ja coneixien i vam aprofitar per aprofundir sobre els seus perills; i el ciberbullying que també coneixien, però que encara queda molta pedagogia per combatre’l. Dins la part de les recomanacions, vam insistir en no relaxar-se pel que fa als aspectes de la privacitat, no confiar en excés en desconeguts, anar amb compte amb les xarxes socials, contrasenyes, dades personals…

P1020775

P1020777
Els joves van mostrar una actitud molt receptiva amb els temes tractats, ja que són coses que utilitzen diàriament i són perills dels quals ser conscients i que tots volem evitar. El feedback va convertir-se en l’element de participació estrella, amb diverses intervencions dels estudiants mostrant les seves inquietuds.

La sessió va transcórrer d’una manera amena i distesa, on el contingut no es va fer llarg ni feixuc, fins i tot vam concloure la sessió amb un “trivial” per posar a prova els conceptes adquirits durant la sessió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.