EUROPEAN CODE WEEK: Hem creat un videojoc!

Aquest passat dijous 15 d’octubre, va tenir lloc al Punt TIC Torre del Roser una activitat digital plantejada dins del marc de la European Code Week; una iniciativa a escala europea en la qual, durant una setmana (del 10 al 18 d’octubre), diferents actors de l’àmbit educatiu i de l’àmbit de les TIC s’uneixen per poder apropar el món i el llenguatge de la programació a tot el públic, amb diferents activitats pensades per a tots els nivells educatius.

FOTO 1

Gràcies als bons resultats que vàrem obtenir l’any passat participant en l’activitat “The Hour of Code”, aquest any vam decidir donar-li una volta més a la rosca de la innovació i participar amb una activitat infantil molt entretinguda i divertida: programació de videojocs amb AppInventor.

FOTO 3

L’activitat es va plantejar amb una durada de dues hores durant les quals els 11 participants van aprendre com funciona l’interfície i el sistema de blocs de la plataforma. Els infants, d’entre 8 i 12 anys no van tenir cap tipus de problema per entendre el funcionament de l’AppInventor, aconseguint una sessió molt amena i participativa. Constantment, els petits programadors preguntaven als dinamitzadors dubtes sobre la plataforma per resoldre les seves inquietuds tecnològiques!

FOTO 2

El propòsit principal de la sessió va ser aconseguir crear un joc anomenat Ball Bounce, que consisteix en crear una pilota que respongui a les nostres ordres tàctils i segueixi la direcció dels dits a la pantalla. Sembla bastant fàcil, però té la seva dificultat, encara que no va ser així pels nostres participants! Una vegada creada l’aplicació van veure el resultat amb un emulador d’Android!

Per acabar, com a obsequi per la seva participació i superació del repte que se’ls hi plantejava, va haver-hi un lliurament de diplomes, un selfie conjunt i un gran comiat esperant tornar a veure’ns ben aviat! Tant nens, com famílies i dinamitzadors van marxar molt contents i amb ganes de repetir!

inventor

Moltes gràcies per la bona acollida del taller! Seguim innovant!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.