SCRATCH: Crea la teva pròpia aventura digital!

Creus que el teu fill o filla passa massa hores davant de l’ordinador, el mòbil o la tablet jugant? És possible que sí, ja que el moment que estem vivint actualment fomenta el consum de videojocs i l’oci digital.

D’ençà que existeix el sistema Android, l’oferta de minijocs pels nostres dispositius és enorme; trobem aplicacions per a tot tipus de persones, des d’arcades fins a jocs de cartes, passant per trivials i come-cocos i acabant amb jocs d’estratègia o en línia.

Però, hi ha alguna manera de fer aquesta inversió d’hores més productiva? És clar que sí! Et presentem l’SCRATCH!!

scratch-logo

Scratch és una plataforma creada al 2007 per tècnics del MIT de Massachussets; Scratch és una plataforma on-line d’autoaprenentatge, orientada a fer més accessibles els coneixements sobre codis de programació. Aquesta plataforma és la forma més eficaç i fàcil d’aprendre a crear videojocs, ja que tot el sistema es basa en la combinació d’objectes, blocs, imatges i so. És un sistema visual i pràctic; tal com indica el seu eslogan Imagina, Programa, Comparteix.

Com es tracta d’un sistema més visual que teòric; és una plataforma totalment apta per jugar amb els nens, fomentant la seva creativitat i atorgant uns coneixements que poden ser molt útils en un futur no molt llunyà.

N2

Amb l’Scratch, poden desenvolupar les seves idees en un ambient tecnològic, ja que la plataforma ofereix moltes opcions a l’hora de crear; disposa d’una gran galeria de personatges predissenyats i sons que poden fer servir per crear els seus videojocs o històries animades d’una forma molt senzilla i divertida.

N3

Scratch, com ja hem dit, és un sistema visual; la seva interfície és molt intuïtiva i consisteix en buscar les accions que vols que faci el teu personatge en la llista d’ordres que ens ofereix i desplaçar-les cap al menú de la dreta. Aquestes ordres, tenen forma de peces de puzle, fent-ho més atractiu tant per a nens com per adults.

scratch1

Si vols saber més sobre aquesta gran aplicació, estigues atent a les pròximes formacions del Punt TIC!

Per a més informació, truca’ns al 622 88 33 01, envia’ns un correu a telecentre@santfeliu.cat o apropa’t tant a la Torre del Roser (Dll a Dv de 9 a 14h i Dm i Dj de 15 a 19h) o al Punt TIC Palau Falguera (Dm i Dx de 15 a 19h).

Tenim formacions a la teva mida!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.