Projectes Yuzz 2014: Spoony Toons, educant als més petits de la manera més divertida

Una cullera, una forquilla i un ganivet són els protagonistes de Spoony Toons, un dels projectes més creatius d’aquesta edició de Yuzz. Voleu saber-ne més? L’Eric, un dels membres de l’equip, ens explica com està sent la seva experiència.
Què és Spoony Toons? 
Spoony Toons és una sèrie d’animació infantil adreçada a nens de 2 a 7 anys que pretén ensenyar a menjar saludablement mitjançant històries animades i jocs. A més, ara també estem desenvolupant llibres per arribar a totes les escoles del país.  
Com va sorgir? 
Varem començar la Noèlia i jo, quan estàvem acabant la carrera i no teníem clar què podíem fer amb el nostre futur. Pensàvem en fer algun projecte interactiu per a nens. I aleshores va arribar la pregunta clau: Què no ha fet ja Píxar? Ni coberts ni verdures protagonitzen cap de les seves pel·lícules, així que varem optar per aquest tema. Un cop decidit, es va incorporar a l’equip la Núria, la nostra animadora. Després, parlant amb un professor ens va proposar que tractéssim el problema de l’obesitat infantil i ens va semblar molt bona idea. Ja fa més d’un any d’això. 

Com és l’equip que conforma Spoony Toons? 
Som tres socis: La Noèlia, la Núria i jo, els tres varem estudiar multimèdia i cadascú té la seva especialitat. També comptem amb la col·laboració d’una nutricionista que treballa en escoles impartint tallers, a més dels dobladors de veus i d’una psicòloga infantil.  

A qui s’adreça? 
Principalment, a nens de 2 a 7 anys, però també a escoles que vulguin abordar el problema de l’obesitat infantil i a pares i mares. De moment, només ens centrem en l’àrea de Barcelona.  

Quin és l’objectiu d’Spoony Toons?  
Educar de la manera més divertida possible.  

Què us diferencia de la competència? 
Que nosaltres fem animació 3D interactiva, mentre que la resta només treballa un dels dos aspectes. A més, eduquem mitjançant històries i fem que el nen participi activament. Per simplificar-ho, podem dir que Spoony Toons és meitat sèrie, meitat joc.   

Per què us vareu apuntar a Yuzz? 
Participant en una incubadora d’emprenedors, varem sentir a parlar de Yuzz i ens va semblar una bona oportunitat per realitzar el pla d’empresa.   

Quines expectatives teniu pel que fa a Spoony Toons?  
Ens agradaria que arribés a totes les escoles i comptar amb recolzament institucional. El següent pas serà internacionalitzar-nos.  

Quina és la situació actual del sector de l’animació? 
Durant els darrers anys, les empreses d’animació espanyoles han estat molt reconegudes internacionalment, però només les grans empreses poden permetre’s invertir en aquests productes perquè són molt cars. De totes maneres, el nostre projecte abasta tant el sector de l’entreteniment, com el de l’educació i el de la nutrició, per tant, no ens acabem d’identificar només amb el de l’animació.  

Teniu en ment altres projectes? 
Sí, estem preparant una col·lecció de llibres de Spoony Toons, a més de jocs i el disseny del merchandising.  

En quina fase us trobeu actualment? 
Ens trobem en la fase de llançament en el mercat, testejant amb els usuaris i cercant finançament. 

Quin consell donaries a altres joves que decideixen emprendre? 
Que comencin provant la seva idea al carrer, preguntant a la gent, abans de escriure cap document (pla d’empresa), i que fracassin d’hora i les vegades que calgui, perquè dels errors s’aprèn molt. Recomano la lectura de The Lean Startup (mètode Lean Startup), d’Eric Ries.   
Si en voleu saber més, no deixeu de visitar el seu web o seguir-los a Facebook i Twitter

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.