Projectes Yuzz 2014: Irradia, transformant la ràdio tradicional en ràdio 3.0.

Un dels projectes més sòlids d’aquesta edició de Yuzz és el de Irradia, una plataforma de creació d’aplicacions mòbils per a emissores de ràdio. El seus creadors, Beatriz i Álvaro, ens expliquen en què consisteix el seu projecte i com estant vivint l’experiència d’emprendre. 

Què és Irradia?
Irradia és una empresa que ofereix serveis especialitzats per a emissores de ràdio. En concret, hem desenvolupat aplicacions mòbils amb eines innovadores i de business inteligence que ajuden a l’emissora a potenciar la seva marca i gaudir d’exclusivitat, augmentar el feedback, fidelitzar i captar nous oients.  

Com va sorgir?
El projecte va néixer en novembre de 2013 de la ma d’Álvaro. Ell té molta experiència en el món de la ràdio i és programador informàtic. Va detectar un buit en el sector i la necessitat d’oferir serveis que milloressin l’experiència de l’usuari, de manera que es va posar a investigar per implementar la idea. Però ell sol no podia amb tot, necessitava a algú amb un perfil més comercial i de gestió, així que quan em va proposar participar en el projecte, vaig deixar la meva feina per involucrar-m’hi a temps complert. -Ens explica la Beatriz.-  


A qui s’adrecen els vostres serveis?
A tot tipus de ràdios; locals, nacionals, grans grups de comunicació, etc. Es tracta de paquets personalitzats amb serveis diferenciats. No hi ha ràdio que pugui quedar exclosa perquè Irradia ofereix serveis a mida i s’ajusta a tot tipus de necessitats.  

Què us diferencia de la competència?
Ens diferencia l’adaptabilitat, perquè són aplicacions a mida. Nosaltres oferim un valor afegit que altres no tenen, que és el disseny i la personalització total de l’aplicació. A més, oferim una gran qualitat d’àudio i reproduïm els formats d’streaming més innovadors. Els paquets són a la carta en funció de les necessitats del client. Intentem integrar tot el que la ràdio necessita en una sola aplicació. Són aplicacions que potencien molt el feedback amb els seus oients. I tot a un preu força econòmic. 

Per què us vareu apuntar a Yuzz?
Necessitàvem el recolzament d’experts. No estàvem preparats per portar tots els aspectes de l’empresa i crèiem que a Yuzz podíem trobar a professionals que ens guiessin en el desenvolupament empresarial del projecte.  

Quines expectatives teniu pel que fa a Irradia i el sector radiofònic?
Volem ser els referents en el mercat de les aplicacions mòbils per a ràdios. Sabem que tenim un producte innovador i de qualitat que el sector necessita. Volem ser l’agent transformador de la ràdio tradicional a la ràdio 3.0. 

En què esteu treballant actualment?
Ens trobem al 40% del desenvolupament total del projecte. Hem de treballar en les seves millores a diari. La idea és molt més amplia i amb molts més serveis. Però estem contents perquè actualment comptem amb una gran varietat de clients i hem arribat a acords tecnològics amb dues grans empreses del sector, Flumotion, líder en el camp de l’streaming i esdeveniments en directe, i Audioemotion, innovadora empresa dedicada a la publicitat per a ràdios.  

Des de Sant Feliu Innova desitgem molta sort a aquests joves emprenedors que ja comencen a fer soroll en el sector.  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.