Es posa en marxa el CerTIC

La tecnologia està clarament lligada a donar solucions a l’aprenentatge modern.  L’e-learning és l’ús de les noves tecnologies multimedia i Internet per a millorar la qualitat de l’aprenentatge, facilitant intercanvis, col·laboracions i l’accés a recursos i serveis. L’ús del e-learning s’expandeix cada cop més.

Catalunya és la primera comunitat autònoma que impulsa el “CerTIC” preferentment per a persones en situació d’atur. Aquesta formació i certificació en eines TIC es durà a terme en modalitat semipresencial, mitjançant l’empresa  PUE – Projecte Universitat Empresa.

La Secretaria d’Ocupació aposta per donar més valor a la formació en l’àrea de les TIC per millorar la qualificació i les competències dels professionals i la competitivitat de les empreses. Es vol millorar el posicionament competitiu de les empreses i del sector TIC català mitjançant un model de certificacions reconegudes internacionalment.

Fa unes setmanes el Servei d’Ocupació va obrir CerTIC, un projecte que ofereix cursos semipresencials i certificació en TIC. A primera vista poden sorgir confusions amb una altra iniciativa de la Generalitat, l’ACTIC. Una de les principals diferències entre les dues iniciatives és que, mentre CERTIC inclou la formació per adquirir uns coneixements específics, l’ACTIC és només l’avaluació de les competències i coneixements que ja tenim (un altre tema és que ha sorgit molta formació específica per preparar les proves, especialment des de l’àmbit privat).

Les diferents acreditacions del CERTIC (fins a 14 diferents) certifiquen el coneixement d’una eina concreta, com per exemple el full de càlcul de Microsoft Excel, o l’OpenOffice.org Calc., i són emeses per les empreses fabricants de hardware i software. L’ACTIC (hi ha 3 nivells) és una certificació que emet la pròpia Generalitat de Catalunya, on acredita l’ús a nivell bàsic, mig o avançat una combinació de coneixements, habilitats i actituds sobre les TIC.

A més, recorda que hi ha programació de cursos CerTIC fins finals d’any, però que les certificacions són independents i es poden obtenir a través de centres homologats.I sobre tot, tingues en compte que ambdues son bones opcions per acreditar els teus coneixements en TIC. Escull la que t’interessi més segon el teu objectiu professional, o fins i tot opta per totes dues.

Les accions formatives del CERTIC 2011 es duran a terme en la modalitat “blended learning” semipresencial i van adreçades a un total de 1.582 persones, amb la participació prioritària de les persones no ocupades demandants d’ocupació, sense perjudici de la participació de treballadors en actiu. Les accions de formació i certificació en les diferents eines TIC es distribuiran en 50 cursos de 30 i 60 hores, de manera semipresencial, és a dir, per Internet i a la xarxa de centres de PUE a Catalunya. Està obert el procés de selecció. Visiteu la pàgina del CertTIC per més informació i per fer la preinscripció

Les certificacions TIC són distincions atorgades als professionals del sector per part de les principals empreses fabricants de maquinari i programari. Aquestes certificacions representen un segell de qualitat, tant per als professionals com per a les empreses, a través de les quals els professionals poden demostrar el seu nivell de coneixement en relació amb les eines i productes específics existents en el mercat.

Aprofitem per recordar-vos que l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, aprofitant l’ús de les TIC, ha creat un entorn virtual d’aprenentatge (EVA) . Es tracta de l’Espai de Formació a la Xarxa de Sant Feliu de Llobregat, una plataforma local destinada a oferir formació a qualsevol persona interessada a millorar les seves capacitats i competències al voltant d’Internet i les TIC ( Tecnologies de la Informació i la Comunicació).

Aquesta plataforma formativa permet aprendre sense que això depengui del dia, l’hora o el lloc geogràfic en què es trobi l’alumne/a a través d’un ordinador personal amb connexió a Internet.
La formació a través de la Xarxa i gràcies a recursos d’autoaprenentatge de les TIC permet als participants formar-se i reciclar-se d’una manera flexible i interactiva mitjançant aquest portal de formació de Sant Feliu Ciutat Digital així com:

  • Aprendre a treballar en xarxa i familiaritzar-se amb l’ús i aplicació de les TIC.
  • Capacitar-se de forma continuada per tal d’adaptar-se als diferents canvis en l’ús d’Internet i la innovació en matèria professional.
  • Facilitar la comunicació entre persones que es troben en la mateixa situació i també l’intercanvi d’informació i experiències entre elles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.