“CerTIC” del SOC per formar prop de 1.600 persones en tecnologies de la informació i la comunicació

Catalunya és la primera i única comunitat autònoma de tot l’Estat en impulsar el programa CerTIC per a persones en situació d’atur.

El “CerTIC 2011” permetrà formar i certificar en eines TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) un total de 1.582 persones. El programa impulsat pel Departament d’Empresa i Ocupació, a través del SOC, compta amb un pressupost de 500.000 euros i ha estat desenvolupat per l’empresa Projecte Universitat Empresa.

Què és el Projecte CerTIC?

És un programa endegat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i desenvolupat per l’empresa Projecte Universitat Empresa (PUE) que ofereix cursos de formació i certificació en eines TIC en la modalitat blended learning (semi presencial).

Aquests cursos són dissenyats i desenvolupats per les multinacionals amb més reconeixement i demanda en el món professional i s’adrecen tant a usuaris com a professionals. La formació i certificació oficial és el camí més reconegut pel món TIC per verificar que una persona està en disposició dels coneixements necessaris per demostrar les seves habilitats professionals en una eina tecnològica específica.

Amb aquesta proposta de formació es vol traslladar als alumnes el valor afegit de la certificació oficial en les eines en les quals es formin amb el conseqüent reconeixement per part del món professional, cada dia més competitiu, on les empreses busquen coneixements i habilitats certificables de manera contrastada per part de les persones treballadores que s’incorporin a les seves organitzacions.


D’aquesta manera, es pretén millorar el posicionament competitiu de les empreses, a través d’un model de certificacions reconegudes internacionalment, tant de metodologia com de fabricant. Per oferir productes i serveis innovadors i de qualitat i augmentar la rendibilitat, cal certificar l’empresa i potenciar el capital humà, invertint en la formació de les persones, ja que millorant les habilitats i els coneixements, millorarem la qualitat del servei.

Objectius del Projecte CerTIC

L’objectiu fonamental del present projecte formatiu és traslladar a l’alumnat els beneficis contrastats de formar-se mitjançant programes i currículums oficials dissenyats per multinacionals i organitzacions de prestigi a nivell mundial en el marc de les TIC.

Les certificacions són distincions atorgades als professionals del sector per part de les principals empreses fabricants de les tecnologies hardware i software, i representen un segell de qualitat, tant pels professionals com per les empreses:

  • Per professionals: poden demostrar el seu nivell de coneixement en relació amb les eines i productes específics existents en el mercat i posseeixen una credencial de validesa mundial capaç de millorar les seves oportunitats en l’àmbit laboral.
  • Per empreses: les certificacions en TIC els hi asseguren la capacitació i la idoneïtat del seu personal per desenvolupar unes tasques determinades i representen, per tant, un avantatge per a la seva competitivitat.
A qui va dirigit?

Les accions formatives del CERTIC 2011 es duran a terme en la modalitat “blended learning” semipresencial i van adreçades a un total de 1.582 persones, amb la participació prioritària de les persones no ocupades demandants d’ocupació, sense perjudici de la participació de treballadors en actiu.

Les accions de formació i certificació en les diferents eines TIC es distribuiran en 81 cursos de 30 i 60 hores, de manera semipresencial, és a dir, per Internet i a la xarxa de centres de PUE a Catalunya.

Cursos oficials

Els cursos i certificacions incloses es divideixen en 2 categories diferents, per a usuaris/àries de les TIC per una banda, i per a professionals d’aquestes per una altra. El llistat d’aquests cursos es poden consultar a http://www.pue.es/certic/courses.aspx

La formació i certificació es basa en eines TIC per a usuaris/àries i professionals, la qual cosa els permet millorar el coneixement de les eines ofimàtiques més emprades al món: Microsoft Office Specialist (MOS), Linux Professional Institute (LIP), Open Office Specialist (software lliure) i Microsoft Certified Professional (MCP).
Per posar en marxa el programa CeRTIC 2011, el Servei d’Ocupació de Catalunya ha contractat l’empresa Projecte Universitat Empresa (PUE), que ofereix cursos de formació i certificacions TIC en la modalitat “blended learning” semipresencial.
L’empresa Projecte Universitat Empresa (PUE), que va néixer l’any 1998, és l’única empresa habilitada oficialment a Catalunya per promoure la formació certificada en les tecnologies del codi obert seguint els principis i objectius del Linux Professional Institute i tecnologies Microsoft a través del programa Microsoft IT Academy.
Per més informació podeu consultar la pàgina http://www.pue.es/certic/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.