Es posa en marxa la darrera fase de l’acreditació ACTIC

Un any i mig després de la posada en marxa de l’acreditació ACTIC, el procés d’implementació culmina amb la pròxima entrada en funcionament del nivell 3 (avançat).

El proper divendres, 1 de juliol de 2011 a les 09:30 al Cibernàrium – Edifici MediaTIC (C/ Roc Boronat 117, 1a planta – 08018, Barcelona) es farà la presentació pública d’aquest nivell, en un acte organitzat per La Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i ACTIC de la Generalitat de Catalunya. En aquest acte, es vol fer balanç del projecte, exposar-ne la situació actual i parlar de les diverses iniciatives que estan sorgint al voltant de l’ACTIC.

La sigla ACTIC correspon a la denominació “acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació”. L’ACTIC és el certificat acreditatiu de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència, i permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències TIC mitjançant una prova per ordinador. Tant la prova com l’obtenció del certificat son telemàtics.

Les persones que superin satisfactòriament la prova tindran un certificat acreditatiu que emetrà la Generalitat, i que els possibilitarà acreditar un determinat nivell de competències (bàsic, mitjà o avançat) en TIC davant de qualsevol empresa o administració.

L’acreditació ACTIC es compon de 3 nivells de certificació:
  • Nivell 1 – Certificat bàsic
  • Nivell 2 – Certificat mitjà
  • Nivell 3 – Certificat avançat

Procediment per obtenir l’acreditació:


La missió dels centres col·laboradors és posar els mitjans per realitzar la prova en condicions adequades. Complementàriament, els centres col·laboradors fan funcions d’informació als aspirants i suport als tràmits.

A Sant Feliu es disposa de 4 centres col·laboradors:
· CIFO SANT FELIU. Carrer Hospitalet 3
· Centre Red Conecta. Carrer Francesc Sáez C local
· CFA Mestre Esteve.   Carretera del Sanson 74 
· Punt TIC del Palau Falguera. Carrer Falguera 6 baixos
Les instal·lacions del punt TIC del Palau Falguera fa prop de15 mesos que es van inaugurar com a centre col·laborador i està autoritzat per realitzar les proves d’acreditació. Recentment s’ha ampliat el nombre de places preparades per fer la prova simultàniament a sis.
Si voleu saber més, visiteu la web de l’ACTIC o adreceu-vos al punt TIC situat al Palau Falguera o us informaran sobre els continguts i sobre dates de les proves per aconseguir aquesta acreditació.
Horari autoformació tutoritzada ACTIC: Dilluns de 14:30 a 17:00 i Dimarts de 18:00 a 20:00

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.