Com i on aparèixer en Google ?

Google, el principal motor de recerques del món, és sens dubte un dels llocs on tenir visibilitat amb un lloc web, és garantia de visites de qualitat. Actualment Google representa el 70% del mercat de recerques totals a nivell mundial, sent el líder indiscutible, i el cercador que més confiem per a localitzar informació, empreses o serveis en Internet. En Google actualment es fan 88.000 milions de recerques mensuals.

Existeixen 2 formes o tècniques per a aconseguir aparèixer en Google, denominades SEO (Search Engine Optimization) i SEM (Searh Engine Màrqueting), que explicarem a continuació.

Posicionamient Google SEO-SEM

SEO: És la tècnica utilitzada per a aconseguir aparèixer en els resultats orgànics o gratuïts dels cercadors, ja sigui amb la nostra pàgina web, videos, mapes, notícies, entre altres serveis.

La tècnica SEO estudia el comportament de l’algorisme de Google, denominat Google PageRank, i optimitza un lloc web per a un conjunt de paraules clau que es desitgin promocionar quan una persona fa una recerca en Google.

El SEO no és una tècnica exacta, ja que l’algorisme de Google és un gran desconegut amb més de 200 factors contemplats i com factor addicional, es troba en un procés constant de modificació i actualització.

Gratuïtament en Google pot aconseguir aparèixer en diferents zones:

Resultats orgànics de pàgines web: mitjançant un procés d’optimització interna de la pàgina web, la captació de nous enllaços entrants i l’augment de la popularitat online, és possible començar a aparèixer en les primeres posicions de Google amb les paraules clau que s’estan fomentant.

Resultats de mapes: Pot incloure el seu negoci en Google maps i afegir-li tota la informació possible a través del servei Google Local Business Center. Estar inclòs en aquest llistat d’empreses farà que la web tingui una referència mitjançant un punt en el mapa i que estigui visible per a les recerques locals relacionades amb el nom comerç/empresa acompanyat amb la població, província i país.

Google Maps

Resultats de vídeos: Incloent vídeos en plataformes menjo Youtube o Vimeo, entre uns altres, és possible aparèixer en Google para determinades recerques relacionades amb el nom i descripció del vídeo. També, si el vídeo és prou rellevant per a una recerca pot aparèixer llistat acompanyant els resultats web com part d’una llista de vídeos disponibles relacionats.

Resultats d’imatges: Les imatges d’un lloc web també poden ser optimitzades per a aconseguir aparèixer en els resultats d’imatges, bé des de la cercador específic d’imatges, o incrustat en els resultats si són prou rellevants.

Altres opcions: Resultats de notícies i blogs: Existeixen altres canals a través dels quals es pot difondre informació mitjançant Google i aconseguir posicionar una web, tals com els resultats de notícies o blogs; per tanti en cas de contar amb algun d’aquests sistemes, s’ha de procurar enviar el contingut a Google perquè sigui indexat i contemplat en els seus resultats de recerques.

SEM: Fa referència a la tècnica utilitzada per a configurar i optimitzar campanyes de pagament per clic en la plataforma Google Adwords. Aquests anuncis apareixen en la part superior dels resultats, i en el lateral dret, sempre indicats com: “enllaços patrocinats” .

El sistema de Google Adwords funciona per subhasta, és a dir, el preu per cada clic que facin en el nostre anunci serà en funció de la paraula clau, el nivell de competència que existeix amb aquesta paraula, i el preu per clic en subhasta que està disposada a pagar la competència.

Google Adwords

Aquesta tècnica oferix resultats ràpids i gairebé sempre, amb bons ràtios de conversió, però a costa de pagar un alt preu per això. No obstant això, existeixen empreses que es dediquen a fer aquests processos de millora en les campanyes de pagament per clic, a més de nombrosos manuals online que ajuden a aconseguir millors costos per clic, sense afectar els resultats de la campanya.

Altra opció utilitzada per a guanyar visibilitat en Google mitjançant el pagament per clic, és l’aparició en els llocs web associats a la xarxa de Google que mostren els seus anuncis, sistema que funciona sota la plataforma Google Adsense (per als administradors de llocs web). És ideal per a oferir productes o serveis de venda creuada, ja que els anuncis apareixen en pàgines web relacionades amb la temàtica, el que incentiva l’interès del comprador.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.