Tornen a Can Maginàs els cursos de recerca de feina per Internet


Cap a finals d’aquest mes de Juliol, al SLO ( Servei Local d’Ocupació) Can Maginàs, començaran els cursos d’iniciació al PC per a la recerca de feina per Internet del programa Connecta’t de la Generalitat de Catalunya que s’enmarca en el projecte Feina Activa i compta amb la col·laboració de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI), a través de la Xarxa Punt TIC.

Aquests cursos van adreçats a persones en atur enregistrades al Servei d’Ocupació de Catalunya que necessiten d’un procés d’alfabetització de les TIC, és a dir, adquirir uns mínims coneixements informàtics i unes habilitats a Internet bàsiques per a la recerca de feina.

Serà el primer cop que es posin en pràctica aquests mòduls a Sant Feliu amb aquesta denominació, però no penseu que no s’han desenvolupat programes d’aquest tipus abans: ja des de 2008, s’han realitzat diverses accions d’alfabetització digital per a la recerca de feina per Internet a diversos espais de la ciutat per tal de posar a l’abast de tothom l’accés a aquestes eines i recursos.

De fet, des del mes de març d’aquest 2010, s’han dut a terme 11 cursos de 20 h. cadascú, impulsats pel Servei Local d’Ocupació amb el suport de l’Oficina Fem Barri, i que s’han impartit al Club de Feina del Centre de Can Maginàs (amb en Pau com a docent) i a l’Aula Connecta de Diversitat Lúdica per a veïns de Can Calders i La Salut (amb l’Alba com a docent). Aquests cursos han apropat a 100 persones a aquest món d’Internet i de les Noves Tecnologies.

El temari proposat per aquests nous mòduls, dos de 10 hores lectives cadascun, és també sobre la iniciació a l’ús de l’ordinador i Internet orientats a la recerca de feina. La curta durada de les classes respon a la voluntat d’oferir una formació en “píndoles” per tal d’arribar a un sector de la població habitualment poc interessat en la formació i/o reticent a l’ús de les noves tecnologies. A més, la introducció progressiva en la matèria incentivarà l’interès posterior de les persones participants per la resta de serveis que ofereixen els Punt TIC com a formació més especialitzada (blogs, xarxes socials, vídeos a la Xarxa, etc.).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.