Alicia Cañellas, una pedagoga que fa un ús intensiu de les TIC i el teletreball

Fa pocs dies ens vem trobar amb l’Alicia Cañellas, una emprenedora amb moltes ganes de fer coses. Ella és una pedagoga amb gran experiència dins els sector de la formació que s’ha especialitzat en la redacció i edició de continguts didàctics, centrada en el món de l’e-learning.

Alguns dels continguts que crea estan pensats per a l’educació primària i secundària, però també en realitza per consultores de formació que requereixen de materials (ja siguin en format digital o en paper). En alguna ocasió també ha realitzat incursions en el món de la formació presencial.

Fins ara s’havia centrat en el disseny conceptual de textos i continguts, però ara està buscant col·laboradors per enfocar-se cap a treballs més multimèdia, on es barregi amb el disseny gràfic i el vídeo, etc. Amb aquest objectiu s’ha engegat Acanelma.

Acanelma
És la denominació que té un col·lectiu creat amb l’objectiu d’establir sinèrgies amb altres professionals de l’àmbit de les tecnologies i la redacció de continguts. L’Alicia es va veure en la necessitat de recòrrer a aquesta fòrmula per generar negoci, ja que li faltava capacitat per assumir determinades feines que li encarregaven i necessitava de la col·laboració d’altres professionals.

Presència a la Xarxa
Durant la trobada ens va estar explicant com utilitza Internet de forma estratègica en els seu dia a dia, ja que aquest tipus d’encàrrecs li permeten teletreballar i organitzar-se el temps com millor li convé. En el seu cas el centre d’operacions és a casa seva, però la seva oficina és mòbil i podria teletreballar de forma gratuïta, per exemple des de qualsevol dels punt WiFi de Sant Feliu.

 • * Networking: molts dels contactes professionals que té els ha fet a través d’anys experiència, ara els ha digitalitzat a través de xarxes professionals com LinkedIn o Xing, que també li permeten buscar directament els perfils que li interessen tot i que no els hagi conegut prèviament.
 • * Twitter: l’utilitza com un mètode per guanyar reputació i informar-se de les novetats al voltant del seu sector d’interès: fa retwitts de gent a la que segueix i que creu que poden interessar als seus seguidors, guarda els twitts interessants per revisar-los posteriorment, etc. En els últims temps la seva gran activitat en aquesta xarxa l’ha portat a tenir un gran nombre de seguidors.

  • * La web, que està en procés de renovació, és la carta de presentació d’Acanelma i un recull dels serveis que ofereix, així com dels seus clients, etc.

  • * El blog Todo e-learning que està enfocat a difondre continguts al voltant de l’e-learnig pels professionals que s’hi dediquen.

  Present i futur
  De moment és un model de negoci que des d’un principi li ha funcionat, ja que no requereix d’una inversió molt gran de diners, sinó que està més basat en un ús intensiu del coneixement a través de les TIC, de fet té suficients projectes com per poder escollir.

  I les prespectives de futur? Doncs sembla que amb la crisi econòmica actual a la formació se li està donant un cert impuls, la gent desocupada es forma més estar més ben qualificats per a trobar feina, i la gent que ja té feina doncs també intenten estar més preparats per no perdre el lloc.

  I amb el boom del llibre digital? És un fenòmen que de moment ningú sap cap a on tirarà, però el que és segur es que es demanaran continguts per aquest format.

  Si vols saber més coses, consulta aquesta mini-entrevista que li vem fer per a l’últim InfoOnline:

  3 pensaments sobre “Alicia Cañellas, una pedagoga que fa un ús intensiu de les TIC i el teletreball

  Deixa un comentari

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  S'està connectant a %s

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.