El sector català de les TIC genera més de 10.000 llocs de treball

Malgrat el context de crisi, creix un 8,8% l’ocupació a l’empresa TIC catalana durant el període 2008-2010. Després d’una baixada del 4,4% de facturació del sector l’any 2009, s’espera una evolució positiva del 3,2% durant l’any 2010, essent el subsector del programari el principal motor d’aquest canvi.

El sector industrial català de les empreses TIC va facturar 14.363 milions d’euros durant l’any 2008, i 13.739 milions d’euros durant el 2009, segons dades de l’Estudi del sector empresarial de les TIC a Catalunya 2009, que la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC) ha desenvolupat conjuntament amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

A la presentació d’aquest estudi en el marc del BDigital Global Congress, el director general de la Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Josuè Sallent, va manifestar:

Aquestes dades demostren fins a quin punt les noves tecnologies són un factor de creixement econòmic per al nostre país, i que un context de crisi com l’actual és una gran oportunitat per focalitzar els nostres esforços en projectes tractors en R+D+i en aquest sector, que sens dubte tindran un efecte multiplicador en tota la nostra economia. 

L’activitat empresarial TIC de Catalunya es concentra als subsectors de serveis TI i programari, amb un 55,9% i un 29,1% -respectivament- del total d’empreses. Des de la perspectiva de la dimensió empresarial, el sector TIC català es caracteritza per la presència majoritària d’empreses de dimensió reduïda: un 47,5% d’empreses ocupen fins a 9 treballadors i un 34,9% addicional se situen en el tram superior, de 10 a 49 treballadors.

En termes totals, durant el 2009 el sector empresarial de les TIC de Catalunya va ocupar a gairebé 65.000 assalariats, essent un sector que genera una ocupació neta d’uns 5.000 treballadors anuals en els darrers dos anys. L’estudi confirma una configuració del treball per edat amb una presència de molts treballadors joves: gairebé la meitat dels treballadors de les empreses TIC (un 49,3% del total) tenen menys de 35 anys.

El volum total de facturació del conjunt d’empreses TIC de Catalunya es va situar el 2009 a l’entorn dels 14.000 milions d’euros. Tot i que el total de facturació empresarial TIC es va reduir el 2009, amb una caiguda del 4,4%, les perspectives dels empresaris per a enguany són clarament favorables: per al 2010 s’espera que el volum total de facturació del sector TIC a Catalunya, superi amb escreix el llindar dels 14 mil milions d’euros, amb un increment respecte el 2009 del 3,2%.

Font: Estudi del sector empresarial de les TIC a Catalunya, 2009. FOBSIC.
L’estudi és disponible a: www.fobsic.cat i a www.tic.cat
Més informació: Gencat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.