Impuls a la cooperació entre comerços i empreses TIC a Mataró

Amb l’objectiu de cercar noves oportunitats de negoci que permetin a les empreses créixer i ser més competitives, l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) de Mataró engegarà aquest 2010 un programa per impulsar la cooperació entre els comerços i les empreses tecnològiques.

Es tracta d’una estratègia transversal que persegueix l’objectiu de generar oportunitats de negoci i fer que les empreses siguin més competitives i puguin créixer. Les experiències dutes a terme fins ara s’han centrat en la cooperació d’empreses del mateix sector, al 2008 centrat en empreses TIC i al 2009, en les del sector audiovisual. El programa que es posa en marxa aquest any, però, aposta per la cooperació entre empreses de diferents sector. Concretament, entre les d’un sector tradicional com és el comerç, amb les de l’àmbit de les noves tecnologies.

Un component tecnològic i innovador

En aquest cas, a banda d’impulsar la cooperació entre petites i mitjanes empreses, es cerca un segon objectiu, que és el d’integrar el component tecnològic i innovador en els projectes de cooperació empresarial que es recolzen des de l’administració.

El programa de cooperació preveu actuacions en diferents nivells:

  Cooperació entre pimes de serveis tradicionals per tal d’impulsar projectes innovadors.

  Col·laboració de les empreses TIC en projectes comuns que es puguin oferir posteriorment als comerços.

  Cooperació entre les empreses TIC i el comerç per desenvolupar nous models de negoci.

   Des de l’IMPEM expliquen que:

   L’apropament i confluència de grups d’empreses d’un sector emergent com les TIC amb les d’altres serveis com el comerç poden generar sinèrgies i noves idees de negoci que difícilment es crearien de forma casual.

   Per tal d’afavorir la cooperació entre aquestes empreses, l’IMPEM durà a terme un seguit d’accions que inclouen l’organització de reunions per posar en comú necessitats i interessos comuns, però també es faran entrevistes individuals d’empreses i experts, trobades i sessions en grups, així com tallers de formació en cooperació, entre d’altres.

   Font: Capgròs (Diari digital de Mataró i Maresme)

   Deixa un comentari

   Fill in your details below or click an icon to log in:

   WordPress.com Logo

   Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

   Twitter picture

   Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

   Facebook photo

   Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

   S'està connectant a %s

   Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.