Resum del seminari ‘TIC Innovation & Progress’

En un post anterior ja vem parlar de FIT95, una empresa de Sant Feliu de Llobregat creada pels emprenedors Jordi Aumatell i en Jordi de Haro, que compten amb més de 20 anys d’experiència en el món de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), aplicant tecnologia, coneixement i experiència als processos de les organitzacions, ja siguin del món de la indústria, sector serveis, sanitari, agropecuari, gran consum, etc.

Avui volem fer un petit resum del seminari organitzat per FIT95 a Barcelona els dies 15 i 16 de març sota el títol TIC Innovation & Progress, en el qual es van dur a terme tallers tècnics formatius i presentacions sobre com l’aplicació de determinades tecnologies poden ser decisives per millorar la productivitat. Fem un petit resum dels tallers que vem assistir realitzats el dia 16.

1º Taller
A primera hora va parlar Enrik Holmgren, director Nordic Solutions, sobre la utilitat de realitzar còpies de seguretat de les dades de les empreses per tal d’evitar qualsevol imprevist (incendi, ruptura física, etc) que puguin afectar les pròpies dades o el seu accés.

Aquesta empresa precisament ofereix un servei per a realitzar còpies online: a la nit, les dades que ha generat l’empresa es desplaçen encriptades des del seu servidor fins el Data Center de Nordic Solutions.

Avantatges

  • Les dades estan fora de l’oficina i la reposició d’aquestes es pot fer a través d’Internet. Normalment també es realitza una còpia a un disc dur extern a la pròpia empresa. 
  • Les còpies són automatitzades a la cora que es convingui.
  • Es poden restaurar fitxers esborrats fins a 30 dies.
  • Hi ha un històric d’arxius.

Desavantatges

  • La línia de connexió a Internet, de vegades pot ralentitzar el procés, per això fan còpies incrementals de només els canvis.

2º Taller
Seguidament va ser el torn de Robert Munné de Binari Aplicacions Informàtiques  i Joan Coderch de Psion Teklogix, que van fer una demostració sobre com es poden gestionar els productes en un magatzem a través de la veu. Gràcies als aparells que ens van mostrar, els operaris poden tenir les mans lliures i controlar-ho tot a través de la seva veu.

La informatització de la gestió dels magatzems permet fer-ne una gestió caòtica, on els productes no tenen un lloc determinat, és el propi software qui s’encarrega de gestionar l’espai i ubicació de productes, això permet un seguit d’avantatges:

  • Estalvi d’espai.
  • Control a temps real d’on estan els productes.
  • Eliminació d’errors.
  • Obtimització de recorreguts.
  • Conèixer caducitats.

3º Taller
El darrer taller del dia el van realitzar en Jordi Aumatell de FIT95 i en David Alujas de OCS España, en el qual van fer una demostració sobre com funciona un aparell que mitjançant el pes dels productes pot controlar la qualitat de la producció, concretament en Jordi va fer un driver de comuniacions amb la màquina i va capturar les dades amb TrakSYS per poder calcular el OEE (Overall Equipment Effectiveness o control d’eficiència).

Aquest sistema és capaç de detectar si falta producte, si la caixa del producte té les tapes obertes i si els productes no compleixen els estàndards establerts la màquina refusa el producte. Per tal de controlar tots aquests processos que passen en una línia de producció també és necessari disposar d’un software (com TrakSYS) que permeti tenir monitoritzades les averies, aturades, etc.

Més informació | Fit95

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.