El 60% de pimes espanyoles tenen web

Vint-i-cinc anys després del naixement de la primera web amb domini .com, l’extensió que designa les companyies a internet, gairebé el 60% de les empreses espanyoles estan presents a la web, segons dades oficials. Concretament, hi ha 1,3 milions d’adreces .com que estan registrades a Espanya (més de 85 milions arreu del món), però també s’hi han d’afegir les empreses amb altres dominis que s’han consolidat en aquest quart de segle, sobretot .es, .net, .cat o .eu.

María García Ruesgas, directora de Noms de Domini d’Arsys, companyia líder del sector, afirma que:

El 60% de les pimes tenen web, de manera que queda un llarg recorregut. S’ha de continuar amb la tasca evangelitzadora. Per molt petita que sigui una empresa, és bo que tingui registrada una web amb domini .com, per protegir la marca (que ningú tingui una web amb el nom de la teva empresa) i per participar en la societat de la informació.

Fa 4 anys van néixer les primeres webs amb l’extensió .cat que identifica la cultura i la llengua catalanes. Ara ja se superen les 40.000 adreces. “El .cat és una eina de màrqueting, et permet segmentar el mercat i t’acosta més al client“, afirma Jordi Iparraguirre, director general de la Fundació Puntcat, que gestiona aquest domini. Es calcula que entre el 40% i el 50% de les webs .cat corresponen a empreses (la majoria, pimes).

L’organisme que regula els dominis a la Xarxa, la ICANN, estudia ara si acceptar les extensions .bcn (Barcelona), .gal (Galícia) i .eus (Euskadi), entre altres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.