Crowdfunding, noves maneres de finançar projectes

El Crowdfunding és un sistema de finançament que es realitza a través d’Internet. Aquest sistema permet als internautes finançar projectes a canvi de participar en els beneficis.

Un exemple de crowdfunding es sellaband.com. Sellaband és una petita discogràfica. En la seva plana web trobem diferents grups musicals que han enviat les seves maquetes. La discogràfica s’encarrega de demanar als internautes que financin aquells grups que els agraden, això és el crowdfunding. Les accions valen aproximadament un mínim de 10 dòlars, si una cançó aconsegueix vendre cinc mil accions, el grup passa a poder gravar-la a un estudi. Quan el grup surt al mercat cadascun dels internautes que han invertit en ell se’n porta un tant per cent del preu de venta del CD.

Aquesta manera de compartir el finançament d’un projecte entre totes aquelles persones que desitgin recolzar-lo ha arribat al cinema espanyol.

La productora Riot Cinema ha buscat en el crowdfunding el finançament necessari per la pel·lícula El Cosmonauta. Des de 2€ et pots convertir en productor de la pel·lícula i fer que el teu nom aparegui als crèdits.

A part, Riot Cinema posa tots els continguts de la pel·lícula sota la llicencia més permisiva de Creative Commons alliberant així tots els drets d’ús. Qualsevol persona podrà agafar els continguts relacionats amb la pel·lícula i els podrà copiar, distribuir i vendre, sempre i quan es citi a la productora com autora del contingut original.

Així doncs, si ets emprenedor, tens una bona idea i no saps d’on treure el finançament per poder realitzar-la el Crowdfunding pot ser una molt bona opció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.