Lídia Santiago, una guia turística present a la xarxa

Fa pocs dies ens vàrem reunir amb la Lídia Santiago, una santfeliuenca diplomada en Turisme i Guia Oficial de la Generalitat des de 1992, que es dedica professionalment a fer de Guia Turística, dissenyant i organitzant  rutes guiades per Barcelona en grup o individuals, en català, castellà, anglès i francès.

Té diferents rutes que permeten descobrir la Barcelona romana, la de l’edat mitja, la modernista, la de les revoltes obreres i pistolers, i per suposat, la Barcelona actual: popular, autèntica, cosmopolita, gastronòmica, amb els seus mercats, les botigues d’arreu del món…

La diferència respecte altres guies turístics, i que suposa una innovació dins el sector, és que intenta aprofitar els recursos que li ofereix la xarxa i treure el màxim profit a una inversió reduïda: establir nous vincles de comunicació amb els usuaris del seu servei, oferir una imatge actualitzada als nous clients i amb el màxim d’informació.

Assessorament (1º sessió)
Per aquest motiu ens va demanar si li podíem donar la nostra opinió i assessorar-la sobre quins passos podia donar a la xarxa per tal de que el seu producte estigués més ben posicionat, algunes estratègies de comunicació digitals, resoldre algun dubte tecnològic, etc.

El primer cop que ens vem veure, acabava d’obrir la seva pàgina web i vem estar repassant-la: mirant possibles millores a nivell de disseny, de continguts, etc. Així com de la utilitat de reforçar aquesta presència a la xarxa amb altres eines (gratuïtes i senzilles d’utilitzar) com un blog o un respositori de fotografies, com una manera per tenir un contacte diferent amb els seus clients, a més a més de la web que ja tenia.

També vem estar comentant la documentació que donem a les sessions sobre Noves Tecnologies enfocades a emprenedors (post anterior): quins equips informàtics són necessaris, software útil, networking, presència a la xarxa, etc. Així com diferents eines de gestió online (google docs, gmail, etc), ens vem detenir especialment en l’ús del gmail.

Assessorament (2º sessió)
D’aquesta primera sessió la Lídia va quedar convençuda de la necessitat d’utilitzar eines amb un major dinamisme i independècia respecte a tercers (que podia actualitzar ella mateixa) com un blog o un repositori d’imatges. Per això vem quedar que miraria de crear-se un compte a blogger i un a Flickr, i que ens retrobaríem al cap d’uns dies per resoldre dubtes.

En aquesta segona sessió també vem insertar google analytics al seu blog, vem estar xafardejant al seu compte de Flickr i la manera de fer playlists, les llicències amb les quals pots compartir les fotos, descripcions, etc. Actualment la Lídia té la següent identitat a la xarxa:

1.- Pàgina web on presenta els seus serveis, explica algunes de les rutes que fa pel barri Gòtic, el Raval, el Refugi 307, etc. Tenim les dades de contacte i l’enllaç al blog i a la galeria de fotos.

2.- Un blog on explica rutes que va fent amb detall, fotografies, amb l’idioma que ha fet la visita, amb la possibilitat que els clients facin comentaris, etc.

3.-  S’ha creat un compte a Flickr per anar penjant les fotografies, on també hi ha la possibilitat de recollir els comentaris dels seus clients.

Recordeu que l’assessor TIC és un servei municipal que l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat posa a l’abast de tot el teixit productiu de la ciutat (comerços, pimes, emprenedors…) per ajudar a les empreses a aplicar Internet i les TIC al seu negoci. Podeu contactar amb l’assessor a l’espai-bústia de consulta de l’export respon per fer qualsevol consulta en matèria d’innovació, Internet i les TIC a la vostra empresa.

Volem ser els vostres facilitadors TIC

Un pensament sobre “Lídia Santiago, una guia turística present a la xarxa

  1. En dos sessions he entès la multitut d'aplicacions d'un web en l'entorn 2.0. També he pogut aplicar millores en la gestió del meu web per tal de fer-lo més rendible. És fantàstic poder disponsar d'un professional de les TIC que t'orienti eficaçment.
    I de forma gratuïta¡¡¡¡
    Sense cap mena de dubte recomano aquests serveis d'ajuda als emprenedors que ofereix el nostre ajuntament, i felicito als professionals que hi treballen.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.