ACC1Ó destinarà més de 8 milions d’euros a impulsar projectes innovadors durant el 2010

El programa Innoempresa és una línia d’ajuts adreçada a les pimes catalanes, amb l’objectiu d’incrementar el nombre de projectes innovadors com a mitjà per augmentar la competitivitat del teixit empresarial de Catalunya. Innoempresa és una iniciativa d’ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana (adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat) que pretén afavorir les relacions entre la petita i mitjana empresa catalana, així com els vincles entre pimes, centres tecnològics i altres organismes de suport.

Resultats de l’any passat
Al llarg de 2009 i a través d’aquest programa es van recolzar un total de 290 projectes d’innovació, que suposen una inversió generada de 56 milions d’euros. En aquest sentit, la gran quantitat de projectes presentats a la convocatòria evidencia que les pimes catalanes estan apostant per la innovació per sortir reforçats de la crisi.

Nova convocatòria 2010
La convocatòria 2010 s’obrirà a partir del proper 25 de gener i es destinaran més de 8 milions d’euros al finançament dels projectes innovadors de l’empresa catalana. Aquest programa està dedicat a impulsar el desenvolupament de projectes innovadors (en producte o serveis, procés, marketing o organització), sistematitzar el procés d’R+D+i, així com la internacionalització de les pimes catalanes. Existeixen tres tipologies de projectes:

1. Projectes d’innovació: en poden ser beneficiaris les pimes catalanes, amb un pressupost mínim subvencionable de 30.000 euros, en el cas de les petites empreses, i de 60.000 euros en mitjanes empreses.

2. Projectes d’innovació en col·laboració: han de comptar amb una participacíó mínima de tres pimes independents que col·laboren conjuntament per desenvolupar el projecte, tant en la realització com el finançament (amb un pressupost mínim subvencionable de 100.000 euros).

3. Sistematització de processos de R+D+i: ajuts adreçats a pimes catalanes amb un pressupost mínim subvencionable de 10.000 euros, en el cas de les petites empreses, i de 20.000 euros en mitjanes empreses.

Observacions
Només es consideraran subvencionables aquells projectes d’innovació en producte que arribin al mercat (comercialització del nou producte), o en el cas d’innovació en procés, màrqueting o organització quan aquestes siguin utilitzades efectivament en el marc de les operacions de l’empresa, fet que caldrà demostrar en la justificació de l’actuació subvencionada.

Els projectes s’hauran d’iniciar a partir de la data de presentació de la sol·licitud de subvenció i hauran de finalitzar el darrer dia de l’exercici de la convocatòria (31/12/2010).

Terminis per a presentar la sol·licitud:
Del 25/01/2010 fins al 25/03/2010 – Única convocatòria

Les empreses interessades en obtenir més informació podeu consultar la web http://www.acc10.cat/

Alguns dels projectes destacats de l’any passat:

  • HALLOTEX, SL, empresa especialitzada en el disseny i fabricació de roba femenina, ha implantat una aplicació que li permet col·laborar amb els seus clients per desenvolupar nous productes de forma conjunta i conèixer en tot moment l’estat de la seva comanda. Aquesta solució ha permès a l’empresa reduir el cost de desenvolupament de nous productes en un 25% i el time-to-market en 10 dies.

  • JCM TECHNOLOGIES, SA, empresa especialitzada en el disseny, desenvolupament i comercialització de productes i serveis electrònics per a la seguretat i gestió de l’accés a instal·lacions i recintes. L’empresa ha desenvolupat dos productes que incorporen millores i noves prestacions en la tecnologia de control d’accés de “mans lliures” de llarg abast (més de 5 metres) en les portes de garatge i el control de persones.

  • APC SYSTEM BCN, SL, empresa que va introduir el primer casc amb airbarg del món, ha desenvolupat un conjunt integral de seguretat per al motorista, que es composa per un casc amb coixí de seguretat més lleuger i amb cobertura total, una jaqueta amb coixí de seguretat i un algorisme de detecció que envia el senyal d’activació per radiofreqüència.

  • Maquinaria electrónica de esmerilado y pulido (MEPSA), empresa dedicada a la fabricació, disseny i construcció de maquinària automàtica per a l’acabat de superfícies metàl·liques, ha implantat un sistema PLM (Product Lifecycle Management). Aquesta eina li ha permès optimitzar la gestió del cicle de vida dels productes, reduir el time-to-market, millorar la flexibilitat en els canvis de producte i millorar la gestió de la documentació que forma part del procés de Desenvolupament de Nous Productes (DNP).

  • Figueras Internacional Seating: empresa especialitzada en el disseny, fabricació i instal·lació de seients per a col·lectivitats, ha implantat un sistema de gestió relacional (CRM) amb els clients que plasma la vida d’un projecte i optimitza al màxim els seus recursos i esforços.

Més informació | Nota de premsa d’ACC1Ó i AvellanaDigital

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.