Revista Paradigmes: Oportunitats de futur per a l’economia catalana

Publicat el tercer número de la revista Paradigmes, editat pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, on s’analitza algunes de les oportunitats que cal aprofitar per a superar la crisi, focalitzant-les en l’economia catalana. El monogràfic inclou una síntesi de les reflexions que, a partir PNRI, han permès identificar vint sectors, o metasectors, on es podria focalitzar a Catalunya la recerca i la innovació durant els propers anys.

El monogràfic s’obre amb una panoràmica global sobre les tendències generals de l’economia mundial i de la situació actual de l’economia catalana, amb aportacions de Maite Ardèvol (Observatori de Mercats Exteriors d’ACC1Ó), Xavier Sala i Martín (Columbia University), Riel Miller (XPeriodoX Consulting) i Salvador Estapé (IESE) i una entrevista a Jordi Cartanyà (CIRIT).

La publicació també inclou una síntesi de les reflexions que, a partir del desenvolupament del Pacte Nacional per a la recerca i la Innovació (PNRI), han permès identificar vint sectors o metasectors on es podria focalitzar la recerca i la innovació durant els propers anys a Catalunya. Uns metasectors que han de respondre a reptes de futur determinants on l’R+D+I és determinant per fer-hi front i on Catalunya ja parteix d’una base científica, tecnològica i empresarial que proporciona oportunitats rellevants per abordar-los amb èxit. Per això, la revista aporta una primera aproximació a sis d’aquests vint metasectors on es detecten més oportunitats per focalitzar-hi els esforços en R+D+I.

El monogràfic inclou també un seguit no exhaustiu d’estratègies complementàries que també poden ser oportunitats tangibles. Així, apunta les potencialitats que té la regió econòmica de l’arc mediterrani i propugna reforçar les polítiques de cooperació, especialment en matèria d’infraestructures, amb entrevistes a Vivaj Govinndarajan (Tuck School of Business del Dartmouth College), i Eric Maskin (Princenton University), i les aportacions de Salvador Alemany (Abertis i Cercle d’Economia), Salvador Cardús (UAB); i del degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Joan B. Casas.

Més informació | Paradigmes nº3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.