L’ACTIC serà valorat en els processos de selecció de la Generalitat

Si estàs pensant en entrar en algún procés de selecció de la Generalitat hauràs de tenir en compte que les competències digitals començaran a ser importants, de manera progressiva, la valoració de competències en TIC esdevindrà un mèrit més i es farà a partir de l’acreditació de la possessió del certificat ACTIC, que ha creat la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

En posts anteriors ja havíem parlat de l’ACTIC, el certificat acreditatiu de la competència digital, entès com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en situacions reals. Cada cop sembla que serà més important.

Fins ara, els processos selectius per accedir al cos administratiu i auxiliar administratiu incorporaven una prova d’ofimàtica obligatòria. Aquesta prova serà suprimida i es promourà que els professionals de tots els cossos que accedeixen a la funció pública demostrin una competència més àmplia en tecnologies de la informació i la comunicació. La primera convocatòria en què es farà efectiva aquesta mesura és la del cos auxiliar d’administratiu.

Per tant, les persones que estiguin interessades a acreditar les competències en tecnologies de la informació i la comunicació ja poden accedir al portal ACTIC per presentar la seva sol·licitud com a aspirant per fer la prova d’avaluació.

Més informació | www.gencat.cat | Web de l’Actic

4 pensaments sobre “L’ACTIC serà valorat en els processos de selecció de la Generalitat

 1. Quina font d'informació heu utilitzat per afirmar que “La primera convocatòria en què es farà efectiva aquesta mesura és la del cos auxiliar d’administratiu”.

  Jo no he trobat cap informació a la web http://www.gencat.cat per contrastar la vostra informació

  M'agrada

 2. Bon dia,

  aquesta informació la vem treure de la pròpia web de la Generalitat, d'una notícia publicada el passat 14/01/10 pel Departament de Governació i Administracions públiques.

  Et passo l'enllaç per a si vols consultar la notícia original (aquesta afirmació apareix concretament al final del tercer paràgraf):

  http://ves.cat/acb5

  salutacions

  M'agrada

 3. pero si la convocatoria dauxiliars administratius surt el 3 de març i el certificat actic compta com a merit, que vol dir? que hem de tenir el certificat actic abans del 3 de març perque ens computi com a merit o el podem obtenir durant el transcurs de la convocatoria?

  M'agrada

 4. Hola,

  quan es publiqui l’oferta pública i la convocatòria d’aquest procés, a les bases específiques es definiran els mèrits i la forma d'acreditació d'aquests (quan s’haurà de presentar la documentació acreditativa, etc).

  En principi disposar de l'ACTIC no serà un requisit, sinó que es contemplarà com un mèrit a la fase de concurs.

  salutacions

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.