Resum de la Jornada ‘Sant Feliu Ciutat Digital: Fent Xarxa’

Ahir, a les 18:30 hores, va tenir lloc a la Torre del Roser la jornada Sant Feliu Ciutat Digital: Fent Xarxa. A l’acte van assistir una seixantena de persones.

En primer lloc, en Josuè Sallent, director general de la Societat de la Informació de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, va presentar els resultats de l’estudi sobre les TIC a Sant Feliu d’aquest any passat 2009.

Els resultats de l’estudi van ser molt favorables ja que la població de Sant Feliu és força activa en la utilització de les noves tecnologies: un 80% de la població utilitza Internet i un 30% ha fet compres on line; aquestes dades estan per sobre de la mitjana catalana, estatal i europea, es podria parlar de que Sant Feliu és un referent amb els usos avançats de les TIC.

També es va fer evident que hi ha molta més compra a Internet que no pas vendes realitzades per empreses d’aquí, això vol dir que el comerç no està a la xarxa! En Josué també va remarcar que segons les dades del FOBSIC Sant Feliu està molt bé, però no ens podem adormir, ja que s’està competint en una carrera mundial. Insistint en que s’havia de seguir treballant perquè les noves tecnologies arribin a tothom.

En acabar la presentació dels resultats de l’estudi la Sara Arjona, enginyera informàtica, va explicar als assistents en que consistia l’Espai de formació a la Xarxa (EVA). La Sara va parlar de Moodle, una plataforma que permet crear entorns virtuals d’ensenyament i les possibilitats que ofereix.

Moodle és un entorn molt utilitzat arreu del món, traduït a moltes llengües, de codi obert, intuïtiu (tan per alumnes com professors), estàndard i gratuït. Va realitzar una demostració dels diferents cursos que hi ha a la plataforma moodle com el de Iniciació a l’ordinador.

Seguidament es va fer el lliurament dels Premis Extraordinaris Sant Feliu Ciutat 2009. Aquests van ser els guanyadors.

Per finalitzar l’acte Mario Daban va parlar de Toies, bloc que va rebre una menció honorífica per ser el bloc més destacat de la comunitat blocaire de Sant Feliu.

Per aquells que no van poder assistir a l’acte es va fer un seguiment en directe pel canal de twitter de Sant Feliu On Line (@santfeliuonline). En breu penjarem també els vídeos de la Jornada al Canal de Youtube.

Un pensament sobre “Resum de la Jornada ‘Sant Feliu Ciutat Digital: Fent Xarxa’

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.