10 respostes sobre el marc legal a Internet

En un post anterior ja vem parlar de la XII Jornada EuroEcom, organitzada per ACC1Ó al CaixaForum, i centrada amb l’objectiu de guanyar competitivitat en un entorn digital. Recentment es va publicar la documentació relativa a la jornada, recentment també han publicat el material audiovisual que es va generar durant la jornada.

D’aquest vídeos volem destacar un especialment interessant amb el resum de la xerrada que van realitzar Montse Peñarroya, Directora executiva d’Internet Project Consulting, i Juan José Pérez, soci de J2M Consultores, sobre el marc legal a Internet.

Si vols escoltar tota la xerrada o podeu fer amb aquest àudio:
http://www.odeo.com/flash/audio_player_standard_black.swf

[Actualizació]
Gràcies a un comentari editem de nou l’entrada per apuntar unes idees força de la xerrada molt interessants:

 • Recopilar dades de clients potencials a través de la web és legal, possible i recomanable per desenvolupar el negoci. No obstant això, cal fer-ho bé. Per a això, és necessari indicar sempre “qui sóc, quina és la finalitat del fitxer de dades i quin n’és el contingut”. A més, l’empresa té l’obligació de declarar l’arxiu a l’Agència de Protecció de Dades.
 • Per realitzar accions de màrqueting a través del correu electrònic, cal pensar a demanar el consentiment de l’usuari per poder enviar-li una comunicació i oferir-li sempre l’oportunitat d’exercir els seus drets, és a dir, de donar-se de baixa del servei.
 • Els propietaris de les dades que es publiquen a les xarxes socials són els mateixos usuaris. No obstant això, abans de pujar-hi continguts, és recomanable llegir atentament les clàusules establertes en el contracte d’accés a cada servei perquè estableixen què es pot fer amb aquests continguts. “Hem de ser els primers a exercir els nostres drets”.

També ens recomanava la presentació en PowerPoint de la ponència.

Més informació

3 pensaments sobre “10 respostes sobre el marc legal a Internet

 1. http://www.anella.cat/llistats/-/journal_articles/view/62_INSTANCE_1Csa/30582/activitatsmonempresarial/1.0/26114231-_-euroecom_2009_montse_pe%C3%B1arroya_i_juan_jose_perez_ca_ES

  IDEES FORÇA

  >> Recopilar dades de clients potencials a través de la web és legal, possible i recomanable per desenvolupar el negoci. No obstant això, cal fer-ho bé. Per a això, és necessari indicar sempre “qui sóc, quina és la finalitat del fitxer de dades i quin n'és el contingut”. A més, l'empresa té l'obligació de declarar l'arxiu a l'Agència de Protecció de Dades.

  >> Per realitzar accions de màrqueting a través del correu electrònic, cal pensar a demanar el consentiment de l'usuari per poder enviar-li una comunicació i oferir-li sempre l'oportunitat d'exercir els seus drets, és a dir, de donar-se de baixa del servei.

  >> Els propietaris de les dades que es publiquen a les xarxes socials són els mateixos usuaris. No obstant això, abans de pujar-hi continguts, és recomanable llegir atentament les clàusules establertes en el contracte d'accés a cada servei perquè estableixen què es pot fer amb aquests continguts. “Hem de ser els primers a exercir els nostres drets”.

  Més informació:

  Presentació PowerPoint de la ponència

  http://www.slideshare.net/empresaenxarxa/la-legislaci-del-mrqueting-digital-22-respostes-sobre-el-marc-legal-a-internet#stats-bottom

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.