Breakout: potenciant treball col·laboratiu i teletreball

Avui, 13 de gener, arrenca la tercera edició del Breakout organitzat pel Citilab, iniciativa que pretén animar a tots els professionals amb esperit innovador a apropar-se a l’antiga fàbrica Fabra i Coats per experimentar un dia de treball gens habitual, a experimentar amb nous formats de treball col·laboratiu i teletreball.

La cita és a l’antiga fàbrica Fabra i Coats del barri de Sant Andreu de Barcelona, on des de primera hora del matí s’espera l’arribada de professionals de l’àmbit de la cultura, l’art, el disseny, el món de la tecnologia o l’arquitectura, entre d’altres, perquè s’uneixin a aquesta jornada de coworking. En aquesta ocasió al Breakout disposa d’amplis espais (prop de 1.000 m2) perquè tothom pugui compartir necessitats, perspectives i idees.

En el cas de que no puguis assistir a aquesta trobada, podràs seguir la seva evolució i participar-hi ja sigui des del propi Bloc del Breakout, Facebook o twitter. Des d’aquest blog i des del twitter de @santfeliuonline també en farem un seguiment.

Tot un dia per experimentar noves maneres de treballar en comú
Si et consideres una persona oberta a provar experiències diferents no et pots perdre aquesta edició: al Breakout 3.0 tothom hi és convidat a participar, ja sigui unes poques hores o bé tota la jornada, de forma totalment flexible. Naturalment et pots portar l’ordinador portàtil i aquells gadgets que et resultin més útils, tot i que l’equipament més important són les ganes d’ampliar horitzons. Per aquesta edició han elaborat noves dinàmiques de col·laboració que inclouen unes senzilles instruccions:

  1. Explica breument qui ets, a què et dediques i en què t’agradaria rebre ajuda d’altr@s participants.
  2. Un cop en grups anoteu possibles solucions i els passos a donar per a cada una d’elles. Ajudarà els altres a identificar-les.
  3. Aprofita els canvis de torn per identificar altres problemes i aportar-hi.
  4. Pren-te una pausa de tant en tant per recarregar piles, desconnectar o conèixer més gent i projectes.
  5. Fes teu l’espai, pregunta, explica, comparteix, proposa.

A l’espai central també hi haurà nombroses taules de treball, xarxa WiFi lliure, portàtils i cafè per mantenir el ritme de la jornada.

Amb aquesta ja són tres les edicions del Breakout que el Citilab ha organitzat, primer al World Trade Center de Cornellà, després a L’Illa Diagonal, i ara a Sant Andreu.

De Nova York a Barcelona, passant per Cornellà
“Breakout: escape from the office” va nèixer l’any passat com a experiència pilot d’investigació de caire internacional impulsat pel programa Situated Technologies de l’Architectural League de Nova York, la Columbia University i l’Institute for The Future, un grup independent de recerca de Silicon Valley.

El projecte ha estat un treball de recerca que ha experimentat amb els usos d’espais públics per situar el treball mòbil a ciutats i nuclis urbans de tot el món. D’aquesta manera es reflexiona sobre el procés de construcció dels espais urbans pels i per als ciutadans, alhora que obre el debat dels models de treball possibles allunyats del clàssic espai d’oficina.

Sens dubte, en un context de crisi global com l’actual, iniciatives com Breakout contribueixen a articular alternatives per iniciar nous projectes, aprofitant l’interacció de professionals que poden complementar-se i aportar visions i solucions ben diferents.


Més informació | Citilab , Breakout Festival

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.