INTECO-CERT ofereix programes gratuïts útils per les pimes

L’Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (INTECO), promogut pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, és una plataforma per al desenvolupament de la Societat del Coneixement a través de projectes de l’àmbit de la innovació i la tecnologia. Desenvolupa, entre altres, iniciatives de seguretat tecnològica, accessibilitat i inclusió en la societat digital i solucions de comunicació per a particulars i empreses.

Avui volem destacar el conjunt d’utilitats de programari gratuïts que INTECO-CERT ofereix a empreses i ciutadans perquè aquests puguin controlar alguns dels problemes que es generen a les pimes, van des d’antivirus fins a eines de còpies de seguretat o escaneig de ports de routers.

Algun dels programes que pots trobar:

  • FAVBackup: es tracta d’una utilitat per fer còpies de seguretat de la configuració del nostre navegador web, incloses galetes, favorits, etc. Suporta els principals navegadors i com a inconvenient podem dir que només funciona amb sistema operatiu Windows.
  • TestDisk: és un programa per recuperar errors de disc, particions, etc. multiplataforma i admet gran quantitat de sistemes de fitxers.
  • Photorec: es tracta d’un programa per a la recuperació de dades en tot tipus de dispositius.
  • Spambayes: utilitza un tipus de filtre molt potent que permet un bon filtratge de correus, el seu funcionament per defecte és molt bo i permet múltiples opcions de configuració. Es tracta d’un programa antispam a l’alçada de qualsevol versió de pagament. A més és multiplataforma i de codi obert.

Aquestes són només algunes de les alternatives de programari que tenim disponibles per al nostre ús en INTECO, és una opció molt fiable a l’hora de buscar alguna aplicació que necessitem. Si la nostra empresa no disposa del seu propi servei tècnic sempre podem fer un cop d’ull per conèixer les opcions de que disposem.

Més informació | IntecoCERT

Via | Tecnologia Pyme

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.