Publicitat online, un remei contra la crisi de les pimes

Ja fa més d’un any que l’economia mundial està sotmesa a una profunda crisi, de la que encara no es preveu cap millora, ni es veu cap llum al final del túnel.

Ningú s’escapa a la crisi, tots els sectors s’han vist afectats per la recessió. Una de les grans perjudicades han estat les PIMES espanyoles, les quals no saben aprofitar les oportunitats que Internet els ofereix per poder ser més flexibles davant aquesta crisi, com pot ser la publicitat online.

Actualment les pimes espanyoles no gasten molts diners en promocionar-se via internet, a causa del desconeixement i la desconfiança que planteja una decisió d’aquestes característiques.
Però el que no saben és que un anunci online pot ser més senzill, efectiu i barat que en un altra mitjà de comunicació tradicional, com televisió, ràdio o premsa.

I això es demostra amb estudis estadístics, segons dades de Interactive Advertising Bureau (IAB) el nostre país ha incrementat en certa mesura la seva quota i la seguirà incrementant al llarg dels anys; però si ens comparem amb altres països com Regne Unit on la proporció de publicitat online és del 19% del total (a Espanya és d’un 10%), encara ens falta camí per recorrer.

El comportament d’alguns empresaris actualment no és el correcte, en plena crisi retallen despeses i deixen de banda un sector molt important com és la publicitat.

La publicitat online és apte per a totes les butxaques i té un àmbit d’actuació mundial. Encara no s’han adonat de tots els avantatges que la publicitat en internet pot oferir: més econòmica, amb una difusió més àmplia, enregistra dades estadístiques, permet realitzar el marketing directament i permet actualitzar-la periòdicament amb facilitat.

Actualment una pime amb poca presència a Internet és una pime poc competitiva, ja que en ple segle XXI i amb el desenvolupament de les noves tecnologies, renunciar a ocupar un lloc a la xarxa és una idea totalment errònia.

Però la realitat és que el nostre país va un pas endarrere que uns altres països més desenvolupats en quant a infraestructures, posicionant-se a la cua dels països europeus. La publicitat online va en augment i renunciar a ella no sembla una opció molt intel·ligent.

Via | Casa d’Oficis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.