Proves d’acreditació ACTIC: certifica les teves competències digitals

Les proves de l’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (ACTIC) s’han obert al públic aquesta setmana. Des d’aquesta setmana tothom es pot inscriure en línia al portal ACTIC, donar-se d’alta del sistema i sol·licitar lloc per realitzar la prova.

Com són les proves?

Les proves de l’ACTIC avaluen la competència digital, és a dir, l’aplicació dels coneixements, habilitats i actituds que es tenen en l’àmbit de les TIC per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència, per sobre del coneixement de programari concret. A més, s’incorporen continguts relacionats amb la cultura digital, les bones pràctiques i el civisme digital.

El model d’examen, que es realitza en línia, està dissenyat per ser funcional i senzill, i s’utilitza en una interfície d’usuari intuïtiva. S’han de respondre diferents preguntes i simulacions de situacions reals en un temps determinat. L’objectiu és avaluar les habilitats i els coneixements en TIC per sobre del domini d’eines i programari concret.

En tot moment hi ha la informació necessària en pantalla per fer la prova: número de pregunta, respostes donades, percentatge de prova realitzat, temps restant, etc. El sistema permetrà conèixer el resultat en el mateix moment de la finalització de la prova i descarregar-se immediatament el certificat en format digital, en cas de superar-la. En cas que no se superi, es rebrà una recomanació sobre les competències que cal reforçar abans d’optar a una nova prova. També es podrà demanar la revisió de la prova.

On es realitzen les proves?

La realització de les proves es farà mitjançant la xarxa de centres autoritzats que posaran a disposició de les persones interessades en l’acreditació les seves instal·lacions i els recursos disponibles.

S’han autoritzat més de 40 centres distribuïts per tot el territori on es podran dur a terme les proves, entre d’altres comarques: Alt Penedès, Baix Ebre, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Gironès, Osona, Pallars Jussà, Terra Alta, etc. Consulta quin et queda més aprop de casa en aquest enllaç.

Quina és la seva utilitat?

Amb la creació d’aquesta acreditació es vol establir un estàndard de competències tecnològiques per a organismes i empreses, i afavorir la seva integració en la dinàmica de la societat de la informació. Aquest certificat permetrà demostrar el nivell de coneixement en tecnologies de la informació i la comunicació davant qualsevol empresa o administració pública. En aquest sentit, el Departament de Governació i Administracions Públiques preveu incorporar l’acreditació ACTIC com a mèrit en els processos de selecció de personal de l’Administració de la Generalitat.

Un altre objectiu de l’ACTIC és promoure la formació, la utilització i l’eficàcia en l’ús de les TIC des d’un punt de vista social i econòmic.

Més informació
Via | Gencat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.