Sant Feliu participa al IV Congreso de la Cibersociedad 2009

Des de Sant Feliu hem presentat una comunicació al IV Congreso de la Cibersociedad 2009 (Crisis analógica, futuro digital) sota el títol Sant Feliu de Llobregat: Laboratori de posada en valor de la micro-innovació al teixit productiu del territori

Aquesta comunicació està enmarcada dins la categoria d’Innovacions en la petita i mitjana empresa en temps de canvi i expliquem l’experiència pròpia de Sant Feliu de Llobregat amb la promoció de les TIC entre el teixit empresarial local.

El desenvolupament d’aquest congrés, organitzat per l’Observatorio para la Cibersociedad (OCS) i el Citilab, no és com la majoria de congressos, ja que tot es realitza de forma virtual: des de la pròpia web del congrés es pot accedir a les diferents comunicacions ordenades en 6 eixos temàtics diferents (Educació, Ciència i Investigació, Comunicació, Economia, Política i Cultura), consultar-les i posteriorment comentar-les en un fòrum específic. Al blog del Cibercongrés han fet un post explicant com aprofitar al màxim les possiblitats d’aquesta virtualitat.

Avui comença el període de discusions i durarà fins el 29 de novembre (esperem els vostres comentaris). El proper divendres 13 de novembre es farà la inauguració al Citilab de Cornellà (programa i inscripcions de la inauguració), que també podrà seguir-se per Second Life.

Resum de la comunicació

En aquest nou context de mundialització econòmica i globalització, les TIC i Internet esdevenen l’instrument imprescindible, encara que no suficient, per impulsar el nou creixement social i econòmic territorial. La capacitat per incorporar i aprofitar els avantatges que la nova Societat Digital i del Coneixement ofereix constitueix un factor clau pel desenvolupament de l’economia i la societat d’un territori.

Així doncs què es pot fer, des d’una territori o ciutat, per desenvolupar l’economia i la societat dins el seu àmbit d’actuació per tal de que aquests estiguin preparats per aprofitar els avantatges de la Societat Digital i del Coneixement.

En aquest sentit les administracions públiques locals poden impulsar aquest procés d’incorporació de les ciutats a la Societat Digital i del Coneixement, executant actuacions encaminades a lluitar contra l’exclusió digital i generar una plena participació i aprofitament de la mateixa per part del seu teixit socioeconòmic local.

Des de Sant Feliu de Llobregat s’està duent a terme un projecte transversal de difusió de les TIC per a la innovació del teixit productiu del territori, emmarcat dins del projecte Ciutats Digitals, anomenat Sant Feliu Innova. Aquest és un programa municipal de modernització i digitalització del teixit productiu i professional de Sant Feliu: persones emprenedores, comerços locals, micropimes i pimes, autònoms i professionals.

S’encarrega de difondre les experiències de micro-innovació del teixit productiu local, de posar en valor els casos d’èxit que han apostat per les TIC i de generar transferència i dinàmiques col·laboratives entre els diferents agents econòmics de la ciutat.

A partir d’aquest projecte s’ha vist la necessitat de crear noves figures per a dur-lo a la pràctica, com les del tècnic d’innovació local, que passen a esdevenir facilitadors i connectors digitals del teixit econòmic local. Tot aquest plantejament està començant a donar els seus fruits amb experiències concretes d’empreses de Sant Feliu en els quals s’han detectat elements de micro-innovació, que s’expliquen a l’apartat de casuística local.

Més informació | Web del congrés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.