Com personalitzar i adaptar l’OpenOffice a les necessitats de cada negoci

Una de les qüestions per les quals moltes empreses no acaben d’adoptar OpenOffice és que no s’acaba d’adaptar completament a les seves necessitats. Per solucionar aquest obstacle hi ha l’opció d’instal·lar extensions per personalitzar i adaptar l’OpenOffice a les necessitats de cada empresa.

Les extensions són petits programes que afegeixen funcionalitats, o simplement fan més còmoda la realització d’una tasca. A la web d’AnexoM han fet un repàs de les principals extensions de l’OpenOffice que ens poden ajudar a millorar, en alguns casos de forma important, aquesta col·lecció de programes.

Hi ha extensions generals que afecten a tots els programes, i altres més específiques que són per a Writer, Calc o Base. Dins de les generals destaquen les que podem considerar extensions indispensables de l’OpenOffice, com ara Sun PDF Import, que permet importar i modificar documents en format PDF, o l’extensió que ajuda a pujar documents a Google Docs o Zoho directament des OpenOffice.

Extensions OpenOffice

Algunes d’aquestes extensions poden ser de gran ajuda a l’hora de millorar la productivitat en els nostres llocs de treball, com pot ser Writer Tools que permet des de pujar documents via FTP, fins a enllaçar amb Google Maps, o fer còpies de seguretat dels documents directament des Writer. Més exemples:

  • Base és un dels punts més febles de l’OpenOffice. Per a moltes empreses aquesta base de dades no compleix les seves expectatives, però té extensions que milloren molt la seva funcionalitat, com pot ser el connector amb MySQL que ens permet crear taules de base de dades noves o utilitzar consultes de MySQL de manera visual sense necessitat de tenir coneixements de programació en SQL.

  • Les extensions per Calc, la fulla de càlcul de l’OpenOffice ens permeten des de generar codis de barres escanejats, ideal per als nostres inventaris o per etiquetar els nostres productes. Altres opcions ens poden ajudar a tenir un petit programa de facturació en la nostra full de càlcul.

  • Respecte al processador de textos Writer, hem extensions que equiparen alguna funcionalitat que no estava del tot aconseguida amb Word, com pot ser Notes Anchor Extension que permet posar “post-its” als documents, o que ens ajudi a treballar amb documents dels que hem generat diverses versions, com pot ser DeltaXML ODT Compare o comprovar el progrés dels nostres treballs amb EuroOffice My Progress que és una aplicació que ens permet controlar el ritme de treball que portem.

En definitiva es tracta de tot un món de petites aplicacions que depenent de l’ús que estem donant al processador de textos o el full de càlcul ens permeten personalitzar per aconseguir ser molt més productius. Altres ens ajuden a que la transició des de MS Office sigui més senzilla, ja que estan pensades per fer les coses a la manera de la suite de Microsoft.

Via | Anexom , Tecnología Pyme i Inicia 09 (CTFC)
Més informació | Extensions OpenOffice i Descarrega l’OpenOffice

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.