El Taller de Fotografia Aura ja disposen de blog corporatiu

A principis de juliol vem anar a visitar el Taller de Fotografia Aura per tal d’interessar-nos pel seu negoci i oferir el nostre suport a nivell tecnològic. Arran d’aquesta visita es va veure la necessitat de crear un blog corporatiu per trobar camins de comunicació diferents als de la pròpia web, que fossin més dinàmics i àgils, així com guanyar autonomia per realitzar les actualitzacions.

Per aquest motiu els vem oferir la possibilitat de realitzar un seguit de sessions d’assessorament amb l’objectiu d’acompanyar-los en la creació d’una bitàcola corporativa (si vols consultar altres assessoraments i formació a mida en blocs empresarials per pimes i micropimes pots consultar una entrada anterior sobre Mecatub).

El tret diferencial d’aquest estudi de fotografia es que realitzen sortides a exteriors per a fer les sessions, no fan les típiques sessions amb posats. Actualment a la seva web és un catàleg amb algunes fotos dels seus treballs, de cara a un futur volen millorar-la afegint noves funcionalitats: botiga, àrea privada, etc.

Per realitzar aquestes sessions, el dinamitzador digital Alfons Expósito es va desplaçar fins al taller d’Aura per trobar-se amb els fotògrafs Cristina Enríquez i en Joan Mallofré.

Entre d’altres temes es van comentar les diferències entre una web i un blog, el manifest ClueTrain, l’ús del navegador Firefox amb l’extensió del corrector en català, eines d’emmagatzematge de fotos com Flickr, crear un compte a Blogger, com realitzar entrades noves al blog, instal·lar un traductor al blog, la configuració dels widgets de la barra lateral, etc.

El seu bloc encara està en proves, però us deixem una captura de com està quedant, la seva intenció és anar-hi penjant les novetats, algunes ofertes, etc:

Les empreses que ho desitgin també es poden acollir a aquest servei d’assessorament en matèria d’estratègia online i posicionament web. Sense dubte, una bona oportunitat per afegir valor a l’empresa i millorar la gestió de la comunicació amb els mercats. Els interessats rebran ajut de manera individualitzada a l’hora de crear, personalitzar i començar a actualitzar el bloc. Aquest assessorament s’adapta a les necessitats concretes de cada cas, tenint en compte que el bloc és el nucli del canal 2.0 de l’empresa, i que pot comptar amb tot tipus de serveis complementaris enllaçats, com ara un canal de vídeo, àlbums de fotografies, sistemes d’emmagatzematge i descàrrega de documents, etc.

Com ja sabràs, un dels avantatges de les eines que mostrem en aquest tipus d’accions és que el seu ús és gratuït, amb el què no afegim més costos al dia a dia de l’empresa. I com que sabem com van d’atrafegades les petites empreses, pactem una cita allà on la persona interessada vulgui, i comencem les sessions. Aquests són alguns dels aspectes que tractem:

  • “No només de blocs viu l’ésser humà”: abans de crear el bloc, ens hem d’assegurar de tenir les eines que ens caldran més endavant, com per exemple un bon corrector ortogràfic: normalment recomanem el navegador Firefox amb el complement de correcció en català.
  • A continuació, procedim a donar d’alta el bloc. En aquesta fase és on s’ha d’escollir l’adreça (URL) i la plantilla de disseny, que més tard podrem modificar.
  • Actualització: l’editor de text d’un bloc no té gaire misteri. Tot i així, donem instruccions en quant a freqüència d’actualització, inclusió d’hipervincles, fotografies, càrrega directa de vídeos dins un escrit, etc.
  • Configuració: hem d’escollir els detalls de publicació, fixar una política de comentaris, en cas que el bloc sigui multi-usuari hem de donar els permisos corresponents, etc.
  • Barra lateral: quins elements fixes ens caldran a la barra lateral ? Un traductor? Un mapa, potser?
  • Canal 2.0: perquè conformar-nos amb un bloc, si podem tenir tot un canal 2.0? Aquí és on analitzem les necessitats de l’usuari, i li preguntem què necessita: Mostrar fotografies del seu negoci, o d’algun procés? Vídeos? Presentacions de diapositives? O potser vol penjar els seus catàlegs en PDF perquè els clients els puguin descarregar amb un clic? Llavors ajudem l’usuari a crear comptes en serveis en línia, i visualitzar aquests serveis dins el seu bloc. Així aconseguim un bloc que multiplica exponencialment les seves possibilitats.

Recordeu que l’assessor TIC és un servei municipal que l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat posa a l’abast de tot el teixit productiu de la ciutat (comerços, pimes, emprenedors…) per ajudar a les empreses a aplicar Internet i les TIC al seu negoci. Podeu contactar amb l’assessor a l’espai-bústia de consulta de l’export respon per fer qualsevol consulta en matèria d’innovació, Internet i les TIC a la vostra empresa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.