Sant Feliu Innova creant Xarxa

Tenir una bona presència a la xarxa, estar ben posicionat o gaudir d’una bona “reputació digital” és una feina que requereix temps i dedicació. No és tan senzill que la gent conegui la teva web o blog, que els lectors trobin interessant la informació que publiques com per tornar a visitar la web un altre dia a comprovar si hi ha novetats, que decideixi subscriure’s a les noves entrades mitjançant RSS, posi algun comentari, o que inclús la recomani de les seves pròpies webs o a través de twitts.

Els efectes de les nostres pràctiques digitals poden ser una mica desesperants per la falta d’èxit immediat, anar veient que les estadístiques de les visites al propi blog a través del Google Analythics no acaben de despuntar o que reps molts pocs comentaris a les notícies publicades pot ser frustrant, però aquesta feina acaba donant els seus fruits a llarg plaç.

Aquests fruits normalment acaben sent resultat d’una feina coherent, amb una actualització periòdica, i el que està sent cada cop més important: la creació d’una doble xarxa

1. Per un costat el propi univers 2.0 de webs, blogs, twitter, facebook, netvibes per reforçar la comunicació de les nostres pròpies accions.
2. I de l’altre, la creació d’una xarxa de networking, amb contactes útils que et permetin veure i ser vist. I com aconseguir-ho? Doncs fent comentaris a blogs de temàtiques similars, contactant a través del Twitter i fent-te seguidor d’institucions/empreses/particulars que siguin referència, potenciant la presència a xarxes com LinkedIn, etc.

Un exemple propi són els comentaris que es van realitzar al mur del Facebook de l’Anella sobre una notícia que havíem publicat en el blog de Sant Feliu Innova.

O el contactes que tenim al Twitter, l’objectiu dels quals no és crèixer i crèixer, sinó augmentar la teva xarxa amb contactes de qualitat que et puguin servir per augmentar els coneixements propis, establir contactes que puguin ser beneficiosos per tothom, etc. En el nostre cas busquem canals que parlin sobre innovació, món empresarial, noves tecnologies, com són @clustic, @barcelonactiva, @TICtarragona, @Penedesfera, @gencat_cat, etc. Actualment tenim 53 seguidors i seguim els twitts de 56 persones/institucions.

Un altre exemple, en aquest cas d’una empresa de Sant Feliu de la que ja fem parlar anteriorment: Futurbici, que va començar només amb un blog i que actualment el seu grup de Facebook ja ha arribat als 200 membres! Felicitats.

2 pensaments sobre “Sant Feliu Innova creant Xarxa

  1. bon dia Cristina!

    merci per les felicitacions. Quan parlàvem de frustracions ho dèiem més aviat pels casos que ens havíem trobat de pimes o petits comerços, que no pas per nosaltres mateixos, de moment estem satisfets de la feina que anem desenvolupant (i molt contents de rebre comentaris 😉

    salutacions.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.