Nous usos corporatius del Twitter

Alguns exemples dels diferents usos que pot tenir el Twitter:

  • Ajuntaments: el Twitter s’està consolidant com una gran font d’informació actualitzada i com una possible manera d’interactuar entre les administracions i la ciutadania. Per això alguns ajuntament ja han començat a utilitzar el Twitter com una eina per difondre els seus propis missatges a través de la xarxa; alguns opten per una estratègia d’interacció i segueixen a la gent, responen, conversen amb els seus ciutadans, mentres altres de moment tan sols difonen informació. Alguns ajuntaments espanyols que tenen presència a Twitter: Sevilla (454 seguidors, donen informació turísitca), Gijón (354 seguidors, promoció empresarial i turisme), Sabadell (247 seguidors), entre d’altres. Font: e-Xaps.
    Però de moment encara estem una mica lluny dels més de cent ajuntaments britànics que ja en tenen.
  • Bancs: Caixa Sabadell és la primera caixa d’estalvis catalana que (concretament, des de la seva Obra Social) utilitza la xarxa de microblogging Twitter com a canal oficial, amb l’objectiu de participar en la conversa global amb els seus clients i usuaris a través de dos perfils: en català (@AmicsOSCS) i en castellà (@AmigosOSCS). Font: Jornal.
  • Màrqueting online: la companyia MambaIQ, empresa especialitzada en el màrqueting online i les cerques semàntiques, ha realitzat un estudi sobre la valoració del sector de la telefonia mòbil a Espanya en els diferents mitjans online. Una de les dades més reveladores de la transformació que ha patit la web en els últims anys es el fet de que el major número de mencions (el 36%) que es fan a les diferents operadores de telefonia mòbil apareixen a Twitter: això mostra la importància creixent que té el microblogging dins del procés de decisions de compra, i el protagonisme que adquireix alhora de gestionar les marques online. Els usuaris ja no busquen només a la web corporativa de l’anunciant, sinó que pregunten, s’informen i participen de la conversa amb altres usuaris del Twitter. Font: Baquia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.