Buggying, una manera innovadora de viatjar amb nens

La setmana passada, l’assessor TIC per a empreses i comerços de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, amb l’objectiu d’oferir el seu suport personalitzat d’impuls a la modernització i digitalització del teixit productiu, es va reunir amb Carlota Freixas i Victoria Zaldívar. Dues emprenedores de base TIC que acaben d’engegar una empresa molt innovadora: Buggying Bcn.

Aquesta és una empresa de lloguer de cadiretes de passeig per nens de 18 mesos a 4 anys, pensada per alleugerir el viatge als turistes que visiten Barcelona. La novetat d’aquesta idea es que en algunes ciutats ja s’oferia la possibilitat de llogar articles infantils (trona, bressol, etc), però el lloguer d’un cotxet per passejar encara no existia. És una empresa familiar i petita però amb l’ambició de convertir-se en una mena de bicing però en la modalitat de cadiretes per nens.

Origen de la idea

La idea els va sorgir perquè les dues són mares i saben què és viatjar en família: moltes vegades es trobaven que al viatjar tenien necessitats que no es podien cobrir.

L’empresa neix de l’experiència personal de viatjar amb nens petits i de trobar-te amb problemes: si vas amb avió i factures la cadireta normalment patirà algun desperfecte; o si vas en cotxe, en el porta-equipatges ocupa molt d’espai’, explica Carlota. Per la seva banda, Victòria comenta que ‘el concepte del Buggying neix per viatjar en família i que tots puguin gaudir del viatge’.

Internet és el canal
L’altre element que els fa ser innovadors es que des d’un principi van veure que el seu mitjà havia de ser Internet, no tenen botiga o establiment de cara al públic: el contacte i lloguer es realitza a través d’Internet. Actualment estan intentant donar-se a conèixer a través de la xarxa utilitzant tots els mitjans que aquest els pot oferir:

1) Web: on tenen tota la informació de l’empresa, com sol·licitar el lloguer, els preus, notícies relacionades amb Barcelona i coses interessants a fer-hi. També tenen una cosa molt interessant i és la descàrrega de diverses rutes pensades per fer-se amb cotxet i que les pots portar al GPS. També hi ha la possibilitat de fer les reserves online i de moment no han tingut problemes amb aquest sistema. Tenen Google Analytics a la web i els va molt bé, és molt útil, perquè veuen d’on provenen geogràficament les visites, l’origen del tràfic (cercadors, twitter, etc); per exemple des de que estan al Twitter han notat moltíssimes visites més.


2) Blog: on publiquen informació que creuen que pot ser interessant pels seus clients, des de contes, a receptes de cuina, consells per viatjar, etc.


3) Twitter: utilitzen el twitter seguint els consells de marqueting online de Alvaro Mendoza: anant en contra de l’SPAM, mantenint contacte amb altres empreses que poden col·laborar, tenint un twitterdesk per vigilar tot el que diuen els usuaris d’un determinat tema, així poden saber si d’algú ve de viatge a Barcelona per aconsellar-lo.


4) Com a manera per donar-se a conèixer també deixen comentaris en fòrums de viatges o altres blogs de temàtiques similars, etc.

De moment tots aquests esforços no estan donant els fruits esperats, però creuen que ‘és una iniciativa a llarg plaç, que el seu projecte té sentit, i que acabarà tirant endavant‘. Nosaltres tampoc no en tenim cap dubte!

Les cadiretes

De moment l’empresa arrenca amb 50 cadiretes de lloguer amb el logotip de l’empresa i una banderola que les identifica. ‘Les cadires de passeig són lleugeres, còmodes pel nen i molt manejables, per tal de que el turista les pugui portar sense problemes per on sigui’, explica Carlota, ‘i sempre estan netes, totes tenen unes fundes que es netegen després de cada servei’. Es poden llogar des de 15€ al dia, tot i que hi ha ofertes en el cas de lloguers més llargs.

De moment s’encarregen de portar i recollir les cadiretes a l’hotel o lloc que el turista o sol·liciti a través de la web. Tot i que esperen que en breu, gràcies a col·laboracions, puguin tenir franquícies des d’on reservar i entregar les cadiretes directament. El seu objectiu no és només el turista, també pot ser útil per aquells pares que vulguin anar de visita o de compres a la ciutat i no vulguin anar carregats amb la cadireta del nen.

Acollida de la proposta
És una idea que es comprèn molt fàcilment si estàs acostumat a viatjar amb nens, però que sinó potser costa d’entendre, posen l’exemple d’un hotel que quan els van explicar la iniciativa no ho veien molt clar, però quan els clients van començar a demanar aquest servei es van adonar que sí tenia sentit. Consideren que és una idea molt ben acollida entre els estrangers, sobretot entre la comunitat italiana que visita les nostres terres.

Projectes futurs

Buscaran col·laboracions amb lloguers de cotxes, hotels, etc. A més de llogar cotxets, també comencen a oferir packs de productes: bolquers, entrades per espectacles, etc. Intentant cobrir totes aquelles necessitats que poden tenir els turistes quan arriben.

Recordeu que l’assessor TIC és un servei municipal que l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat posa a l’abast de tot el teixit productiu de la ciutat (comerços, pimes, emprenedors…) per ajudar a les empreses a aplicar Internet i les TIC al seu negoci. Podeu contactar amb l’assessor a l’espai-bústia de consulta de l’expert respon per fer qualsevol consulta en matèria d’innovació, Internet i les TIC a la vostra empresa.


Volem ser els vostres facilitadors TIC.
Foto de Jordi Roviralta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.