Ús empresarial d’un newsletter

Arrel d’una pregunta formulada a la bústia de l’Expert Respon sobre com optimitzar l’ús del newsletter, farem uns apunts sobre aquesta eina tan útil a nivell empresarial.


Què és un newsletter?
Doncs un document informatiu que s’envia per correu electrònic a un grup determinat de destinataris.
I per què és interessant?
Hi ha molts motius pels quals és bo enviar Newletters: com són que
augmenta el nombre de visites a la teva web ja que generes tràfic mitjançant els enllaços; pots destacar determinada informació del teu blog que t’interessi (potser alguna informació que havia quedat una mica amagada per l’actualització de notícies, ara es pot destacar i rebre una major atenció per part de l’audiència); és un mitjà més de comunicació amb els lectors; el correu és molt familiar i fàcil d’utilitzar per tots els internautes (tot i que ara els fils d’RSS estan començant a ser molt populars, la majoria de gent encara no els utilitza de forma intensiva), etc.

Com utilitzar-los?
Per fer-ne un ús correcte s’hauria de tenir en compte els següents punts:

  • Definir l’objectiu de l’enviament dels correus: si és per generar més tràfic cap al blog, fer publicitat de determinades ofertes, crear comunitat amb els lectors, etc.
  • Només enviar el correu a aquells lectors que ho hagin sol·licitat prèviament, per evitar l’SPAM i generar un sentiment negatiu cap a l’emissor.
  • Escollir la periodicitat.
  • Escollir un to de redacció i mantenir-lo amb totes les comunicacions.
  • Fer servir el mateix look que al blog o web.
  • Ser concís.
  • En la mesura del possible inserir petits elements de codi als correus per tal de fer un seguiment i veure l’impacte que té sobre el blog.

Disseny
En aquest
blog de ‘Método, comunicación y diseño‘ es fa una descripció bastant detallada de com es dissenya un newsletter. Per aprofundir una mica més en el tema del disseny, aquí hi ha un altre recull de bones pràctiques pel disseny i enviament.

Enviament
Existeixen diferents possibilitats:

  1. Mètode casolà: insertar les direccions dels destinataris del nostre programa de correu. Un pas una mica més avançat seria fer una plantilla des del propi Gmail, i cada cop que s’enviï canviar el titulars de les notícies.
  2. Utilitzar aplicacions online pensades amb l’objectiu d’enviar correus a llistes de distribució, en aquest cas pots provar-ne dues de lliures: PHPList o OpenEMM.
  3. Mitjançant un CMS: alguns tenen widgets o extensions que et permeten simplificar la confecció de newsletter a partir de la informació per propi blog o web, fent que sigui més automàtic: extensió de Joomla o widget de Word Press; de moment a Blogger encara no hi ha cap eina similar.


Més informació:

Comparativa entre PHPList i altres sistemes de newsletter (en anglès)
Motius per enviar Newsletter (en anglès)
Com utilitzar els Newsletter (en anglès)
– Consells de PixelNews i MarketingDirecto per millorar el contingut dels newsletter.


Imatge de Chris Campbell sota llicència Creative Commons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.