Quins nous perfils professionals demanda la Societat de la Informació?

Un estudi realitzat per Cristina Aced, periodista especialitzada en comunicació corporativa i periodisme digital, sobre els nous perfils professionals que es sol·liciten dins l’àmbit de la Societat de la Informació, mostra que el perfil més demandat és el de Gestor de comunitats i xarxes socials (o Community Manager, una possible definició d’aquest nou lloc de treball), que es cita en el 56% dels casos.

El segueixen, tot i que a una distància considerable els perfils de Responsable de màrqueting i relacions públiques online (unificat en un sol càrrec), i el de Responsable de reputació digital, proposats pel 14% dels participants.

Aquest estudi també vol descobrir quines haurien de ser les competències necessàries que als professionals del món de les TIC:

  • Coneixement de les eines tecnològiques.
  • Competències digitals.
  • Flexibilitat i capacitat per adaptar-se als canvis.
  • Creativitat.
  • Capacitat d’innovació.
  • Saber treballar en equip i a distància, de forma no presencial
  • Capacitat crítica per diferenciar aquells continguts i fonts interessants dels que no.

Cristina Aced també destaca el següent vídeo, obra de Karl Fisch, Scott McLeod i Jeff Brenman, en el que es fa un repàs de l’evolució de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) i els canvis que s’han produït en al societat xarxa dels últims anys. Un exemple claríssim d’aquests canvis és que actualment s’està formant als joves per unes feines que encara no coneixem, perquè no existeixen, i en els que hauran d’utilitzar tecnologies que avui en dia ni imaginem. Per això, la flexibilitat, capacitat d’adaptació i mobilitat seran elements imprescindibles per sobreviure al futur.

Foto: The situationist

2 pensaments sobre “Quins nous perfils professionals demanda la Societat de la Informació?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.