Joves emprenedors 2.0: projectes empresarials a Internet

El 13 de juliol vam assistir a la Taula Rodona “Joves emprenedors 2.0: projectes empresarials a Internet” celebrada al Cibernàrium, en el marc del seu Xè aniversari.

La taula va ser moderada per José Manuel Pérez Tornero, catedràtic de periodisme i ciències de la comunicació a la UAB i per Genís Roca, soci-director de Roca Salvatella, un vell conegut nostre.

En aquesta taula es van presentar, en primera persona, 6 joves emprenedors amb els seus projectes empresarials a Internet i que us ressenyem breument:

David Blanco, ens va presentar Tractis, una plataforma de contractació per Internet, que permet crear, negociar i firmar contractes en línia. En David ens va explicar com van detectar en la introducció del DNI electrònic una clara oportunitat de negoci, implementant una eina que faciliti l’ús d’aquesta eina.

Fabiola Jaquero va presentar Evenion, un portal que es dirigeix al sector d’events. Es dediquen a facilitar la gestió de reserves per grups que es poden derivar al voltant d’events (fires, reunions, celebracions, …) tals com allotjament, activitats paral·leles, àpats, etc.

Mouna Mahassine, ens va presentar Monazen, un directori web que reuneix informació de spas, balnearis i productes relacionats amb el relax i el benestar. La idea sorgeix d’una necessitat personal, en un moment en què busca unes vacances d’aquest tipus i s’adona que hi ha molta oferta, però que no és fàcil saber per on buscar, ni com decidir. Així que davant la falta d’un punt de referència decideix crear-lo.

Jordi Ramot va presentar Wikiloc, un portal que permet descobrir, publicar compartir i descarregar rutes i punts d’interès de qualsevol lloc del planeta. Aquest producte no sorgeix amb una clara idea empresarial darrera, sinó que sorgeix arrel d’una necessitat personal d’una persona aficionada a l’excursionisme i informàtic de professió, que amb aquesta eina simplement volia poder mostrar als seus coneguts les excursions i els llocs visitats. Però aquest portal ha rebut moltes visites i ara veu que cal buscar-li el model de negoci per tal de seguir donant-li continuïtat al projecte.

Marc Roure ens va presentar Trendtation, “un portal, una xarxa social en què els consumidors comparteixen tendències i la moda del carrer”. Són els propis consumidors els que orienten i opinen. Els catàlegs de les marques són creats pels propis usuaris.

Juan Ignacio Solera ens va presentar iVoox, un audioquiosc. La idea sorgeix arrel del fet que viatjava molt amb cotxe i es va plantejar que per aprofitar més els viatges seria interessant poder disposar d’àudios d’interès per escoltar en aquests viatges. Així va descobrir el món dels podcasts i Youtube i de l’anàlisi d’aquests dos models sorgeix aquesta plataforma que ha desenvolupat.

Davant la pregunta del públic assistent sobre quin és el model de negoci que hi ha darrera d’aquestes empreses en responen:

  • La inversió inicial necessària en el cas de models de negoci a Internet és molt baixa.
  • Obtenció d’ingressos a través de la publicitat.
  • Comissions per la gestió de reserves.
  • En el cas de “Trendation” comenten que darrera hi ha una empresa que els dóna suport, Grupo Intercom, una empresa que es dedica a la creació i desenvolupament de negocis a Internet.
  • Combinació de serveis gratuïts, serveis de pagament i acords amb empreses del sector.

Un pensament sobre “Joves emprenedors 2.0: projectes empresarials a Internet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.